TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scandaluri regale CO-MIF-SCANDR-19-N-001
Scandaluri regale
Vezi
galerie

Scandaluri regale

de Michael Farquhar

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #307965

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la mama cicălitoare a lui Nero până la Ecaterina cea Mare, cu a ei colecție de „armăsari” (și nu este vorba despre cai), autorul realizează o privire plină de farmec asupra celor mai scandaloase fapte regale despre care, cu siguranță, cititorul nu a aflat niciodată la orele de istorie.

Dinamică, îndrazneață, uneori perfidă, ca multe dintre capetele încoronate prezentate, Scandaluri regale ne dezvăluie cele mai odioase comportamente de care au dat dovadă monarhii de-a lungul timpului.

De la Roma antică pâna la Anglia edwardiană, de la încăperile fastuoase ale Palatului Versailles pâna la cele mai întunecate colțuri ale închisorii Bastilia, marii suverani ai Europei au „excelat” în relații pline de cruzime cu propriii copii, în rivalități ucigătoare, în pofte trupești patologice și în alte lucruri nedemne de poziția lor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Farquhar

Traducător: Lidia Grădinaru

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-793-702-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 382

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

„Într-un stil provocator, Farquhar spală în public nu numai rufele regalității europene, dar și ale împaraților și papilor. Un asemenea șir de tablouri savuroase atrage cititorii și este perfect pentru o lectură reconfortantă.”

Publishers Weekly

„Având ca surse cronici, tratate de istorie, cărți de diplomație ale vremii, dar ținând cont și de detaliile picante ale unor zvonuri, autorul construiește o imagine a capetelor încoronate paradoxală pentru publicul larg, interesantă pentru pasionați, cunoscută pentru specialiști, dar nu mai puțin fascinantă pentru oricare dintre aceste categorii.”

Simona Preda
Michael Farquhar
Michael Farquhar
Autor

Michael Farquhar este scriitor și redactor la The Washington Post specializat în...

vezi autor