TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
A fost Hitler bolnav? MP-HNH-A00FHB-15-N-001
Vezi
galerie

A fost Hitler bolnav?

de Hans Neumann, Henrik Eberle

Id: #242318

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Medici, psihologi și istorici au analizat, din diferite unghiuri, bolile, tulburările și presupusele perversiuni ale lui Hitler, căutand explicații pentru genocidele comise în timpul regimului național-socialist.
Cercetarea istorică, precum și cea medicală au trecut, de atunci, printr-o transformare radicală și ingăduie o nouă evaluare a biografiei medicale a dictatorului. Între timp, a devenit posibilă furnizarea unor argumente convingătoare privind acceptarea sau respingerea anumitor diagnostice. În acest scop, autorii au considerat necesar să urmeze calea științei și să semnaleze interpretările aberante, căci atât modelele de interpretare medicală, cât și cele istorice sunt influențate de stadiul de cunoaștere al științei, precum și de spiritul vremii.

Perspectivă asupra biografiei medicale a lui Hitler atinge, astfel, zone ale vieții sale private, precum și altele, mai înalte, politice. Cât de strâns s-a împletit privatul cu politicul, prin urmare ce anume a dat startul pentru construirea unei dictaturi, dezlăntuirea celui de-al Doilea Război Mondial și uciderea a milioane de oameni – rămane un subiect extrem de controversat. Volumul de fată este o contribuție constructivă, interdisciplinară, la acest proces de elucidare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hans Neumann, Henrik Eberle

Traducător: Catrina-Alexandra Ciornei

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: War Hitler krank?

ISBN: 978-973-728-617-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Henrik Eberle
Henrik Eberle
Autor

Henrik Eberle, născut în 1970, a studiat istoria la Halle (Saale). După absolvir...

vezi autor