TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nebunie și vindecare TR-EMB-NEBUIV-19-N-001
Nebunie și vindecare
Vezi
galerie

Nebunie și vindecare

de Elaine McArdle, Barbara K. Lipska

Id: #306313

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pe 10 ianuarie 2015, Barbara K. Lipska, neurocercetătoare specializată în fiziologia bolilor mintale, a fost diagnosticată cu metastaze la creier provocate de un cancer de piele.


În câteva luni, lobul ei frontal — sediul gândirii — a început să-și reducă masiv funcționarea, aruncând-o în abisul nebuniei. Simptomele, foarte asemănatoare cu ale demenței și schizofreniei, au făcut-o aproape de nerecunoscut pentru familie și pentru colegi.


În mod miraculos, după doar opt săptămâni de imunoterapie, autoarea a reușit să-și recapete facultățile mintale. Însă n-a uitat nimic din coșmarul prin care a trecut, amintindu-și cu precizie fiecare detaliu al întâlnirii ei cu nebunia.


Barbara K. Lipska ne explică felul în care boala, leziunile cerebrale și vârsta ne pot schimba comportamentul, personalitatea, gândirea și memoria. Și ne arată ce părți din mintea noastră rămân funcționale chiar și atunci când ne scufundam în tenebrele bolii psihice.


extinde
 

Detalii produs

Autor: Elaine McArdle, Barbara K. Lipska

Traducător: Corina Mihaela Tudose

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: The Neuroscientist Who Lost Her Mind: My Tale of Madness and Recovery

ISBN: 978-606-400-615-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

„Călătoria incredibilă a unei supraviețuitoare.” 

Kirkus Reviews

„Povestea remarcabilă a Barbarei K. Lipska dezvăluie nenumăratele mistere ale creierului nostru fragil, și totuși rezistent, iar călătoria ei chinuitoare și recuperarea sa incredibilă ne arată că nimic nu este imposibil.” 

Lisa Genova, autoarea bestsellerurilor Altfel... și totuși Alice și Partitura suferinței

„Un memoir de neratat! Recuperarea Barbarei K. Lipska este cu adevărat extraordinară, iar suferințele prin care a trecut le sunt familiare celor atinși de boala mintală. Experiența ei pledează pentru empatie față de oamenii care și-au pierdut controlul asupra propriei vieți. Lipska este o supraviețuitoare și toți cititorii vor fi mai înțelepți după ce-i vor fi citit cartea.”

Shelf Awareness

„Nebunie și vindecare explorează baza fiziologică a bolii mintale, proza autoarei fiind pur și simplu captivantă atunci când își descrie experiența. Povestea ei dovedește că relatările personale amănunțite pot contribui la progresul cercetărilor neuroștiințifice.”

Science Magazine