TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dostoievski văzut de contemporanii săi RE-MMC-DOVDCS-14-N-001
Vezi
galerie

Dostoievski văzut de contemporanii săi

Titlu apărut în colecția Authentica la Ratio et Revelatio

Id: #239705

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O ediție complet revizuită și mult îmbogățită a volumului Dostoievski văzut de contemporanii săi, care s-a bucurat de o foarte bună primire la apariția sa, în 2014. Cele 47 de mărturii grupate în 11 secțiuni și o anexă descriu etapele evoluției unei personalități depășind cu mult limitele unui „simplu” literat, pentru a alcătui portretul unui eroic căutător al adevărului și al lui Dumnezeu, nemuritor nu doar prin dramatismul personajelor pe care le-a creat, ci și prin puterea unică de transfigurare a ideii de suferință și de sacrificiu.

 

Această a doua ediție, concepută ca un modest omagiu dedicat bicentenarului nașterii marelui clasic al literaturii ruse și universale, apare într-o versiune complet modificată față de prima. Numărul secțiunilor a crescut de la 7 la 10, iar cel al autorilor antologați, de la 29 la 40 (cu introducerea anumitor prescurtări în amintirile lui A.M. Dostoievski și N.N. Strahov, și cu renunțarea la cele aparținînd Apollinariei Suslova, lui A.S. Slivițki și lui A.M. Suvorin). Textele nou adăugate se referă mai ales la perioada muncii forțate la Omsk și la cea a serviciului militar la Semipalatinsk, și ele provin în principal din culegerea lui S.V. Belov Dostoievski în amintiri uitate și necunoscute (Moscova 1993).

 

Dar principala „revelație” a acestei ediții ni se par a fi cele trei fragmente extrase din cartea fiicei lui Dostoievski, Liubov Feodorovna, pe care autorii celor două culegeri de amintiri au omis-o complet din sumarul edițiilor lor, probabil pe motivul că la moartea tatălui ei nu avea decît 11 ani.

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Mihnea Moroianu, Ciprian NIţişor

Prefaţator: Mihnea Moroianu

Data apariției: decembrie 2014

ISBN: 978-606-9659-41-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 618

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,8x21 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Ratio et Revelatio

Teme: Cultură