TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea vieții mele HE-BEF-POVVMA-16-N-001
Povestea vieții mele
Vezi
galerie

Povestea vieții mele

de Benjamin Franklin

Titlu apărut în colecția Autobiografia la Herald

Id: #244288

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prin Povestea vieții mele, magistralul Benjamin Franklin ne introduce în lumea Americii coloniale de secol XVIII. Sinceritatea cu care omul de știință dezvăluie detaliile vieții sale este cuceritoare și memorabilă, iar lecțiile de viață pe care ni le împărtășește sunt la fel de prețioase și acum. De origini umile (fiu al unui lumânărar), Franklin a reușit să se distingă încă din adolescență prin sârguința, cumpătarea și firea sa întreprinzătoare.

 

În vremea sa, Franklin era extrem de cunoscut și de influent în Europa. A organizat prima bibliotecă publică din America și a contribuit la înființarea Universității din Pennsylvania. Din 1785 până în 1788, a îndeplinit funcția de guvernator al statului Pennsylvania. Spre sfârșitul vieții, și-a eliberat propriii sclavi și a devenit un aboliționist convins.

 

Temperanța pe care a cultivat-o încă din tinerețe, precum și grija de a nu răni orgoliul celorlalți i-au deschis drumul către funcții importante în politică și diplomația americană. S-a străduit toată viața să obțină cele mai mari virtuți accesibile unui om, recunoscând în același timp, fără ipocrizie, că slăbiciunile și tentațiile tipic omenești l-au înfrânt în numeroase ocazii. În ciuda acestui fapt, aspectele mai puțin lăudabile ale personalității lui Franklin nu sunt de ajuns pentru a eclipsa realizările și influența acestui simbol al Americii timpurii.

 

Benjamin Franklin (1706-1790) se numără printre Părinții Fondatori ai Statelor Unite ale Americii. De asemenea, a fost un scriitor de marcă, editor, politician, om de știință, inventator și diplomat. În istoria fizicii ocupă un loc important datorită descoperirilor sale cu privire la electricitate. A inventat paratrăsnetul și lentilele bifocale. A militat neobosit pentru unitatea colonială și a apărat interesele americane în fața britanicilor. A fost primul ambasador american în Franța, convingându-i pe francezi să intervină în Războiul de Independență al Statelor Unite.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Benjamin Franklin

Traducător: Iulia Bodnari

Data apariției: martie 2020

Titlu original: The Autobiography of Benjamin Franklin

ISBN: 9789731116969

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: Cultură

Benjamin Franklin
Benjamin Franklin
Autor

Benjamin Franklin s-a născut în Boston, pe Milk Street, la data de 6 ianuarie 17...

vezi autor