TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Anii de aur PO-ALE-ANIIDA-15-N-001
Anii de aur
Vezi
galerie

Anii de aur

de Ali Eskandarian

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #242138

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului și a cunoscut un succes instantaneu. Considerat „un roman cu adevărat unic, fabulos și acid”, volumul este o relatare într-un ritm alert și captivant a vieții unui muzician rock din Iran care a crescut în America. Personajul central, chitaristul Ali, duce un trăi boem, mereu la limită supraviețuirii, mereu între turnee, concerte și petreceri cu foarte mult alcool, droguri, sex și iubiri pasagere. Perfect integrat în societatea americană, Ali privește cu un ochi critic ambele sale culturi. Amintirile decupate din trecutul iraniano-american și comentariile încărcate de cinism construiesc o imagine realistă a vieții contemporane, căreia artistul frământat îi simte efemeritatea.

„Treizeci și șase de orașe în patruzeci și două de zile, cântând în deschidere la un soi de vedetă. De pe o coastă pe cealaltă, în sus și-n jos, unul lângă altul, într-o fantezie rock. O nebunie intensă care până la urmă s-a amplificat în ceva incontrolabil. Am traversat munți, râuri, râpe, canioane, furtuni, inundații, poduri, orașe-fantomă. Am dormit în hoteluri de cinci stele, în moteluri cu gândaci, în apartamente ciudate, pe podele de linoleum unsuros, pe parchet, pe iarbă, pe pietriș, în praf. Am devenit monștri noi doi, Jake și cu mine.
Ne-am pierdut toată inocența. Ne-am transformat în politicieni, cămătari, pragmatiști, escroci, vagabonzi nocturni, metodologi mutanți în luptă cu ororile inevitabile ale sistemului nostru economic liber, sau cel puțin așa dădeam impresia.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ali Eskandarian

Traducător: Dan Sociu

Data apariției: decembrie 2015

Titlu original: Golden years

ISBN: 978-973-46-5566-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: societate

 

Opinii editoriale

„Un Kerouac iranian…”

(The Guardian)

„Romanul... este despre cineva ca mine: un imigrant, un copil al razboiului, un cântăreț de rock, un artist care încearcă să traiască într-o lume modernă ce i se pare palpitantă. Există și o latură de insurgență politică în scrisul meu și, de asemenea, o groază de sex, droguri și rock... Cred ca acesta poate fi marele roman iraniano-american – sau cel putin așa îl voi numi pâna când cineva îmi va dovedi că greșesc.”

(Ali Eskandarian)
Ali Eskandarian
Ali Eskandarian
Autor

Ali Eskandarian (1978-2013), talentat muzician de origine iraniană și romancier...

vezi autor
Dan Sociu
Dan Sociu
Traducător

Dan Sociu (n. 20 mai 1978, Botoşani) a lucrat ca jurnalist, redactor de carte şi...

vezi autor