TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Act veneţian

Camil Petrescu
Frumoasa Alta îl ademeneşte pe Cellino în chioşcul în care îşi petrecea orele de iubire cu Gralla, proveditorul flotei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-591-630-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Act veneţian

MAI MULTE DESPRE CARTE

Frumoasa Alta îl ademeneşte pe Cellino în chioşcul în care îşi petrecea orele de iubire cu Gralla, proveditorul flotei veneţiene şi soţul ei. Cellino îi fusese cel dintâi amant şi amintirea lui o copleşeşte. O părăsise în chip laş, dar nu e limpede dacă Alta îl ţine ostatec în chioşcul de pe insulă din dorinţă de răzbunare (Gralla poate să vină în orice clipă), din dragoste sau din ură. Fapt e că viaţa amândurora e în pericol şi, când Gralla descoperă adevărul, Alta îi împlântă bărbatului ei un pumnal în piept.

Teribila experienţă a morţii îl schimbă pe Cellino, care dintr-un sigisbeu frivol şi superficial, devine un adevărat oştean în slujba tot mai palidei Veneţii. (...) Nici Gralla, scăpat ca prin minune de la moarte nu rămâne acelaşi. O părăseşte pe Alta şi pleacă să trăiască undeva pe o insulă. Alta rămâne şi ea singură, cu propria conştiinţă neclarificată: îl iubise pe Gralla? Pe Cellino? Nu văzuse josnicia unuia şi măreţia celuilalt?

Sursă: Nicolae Manolescu, Istoria critică a literaturii române. 5 secole de literatură

Autor: Camil Petrescu
Data apariției: 2009
Editura: Gramar
Titlu original: Act veneţian
Pagini: 152
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
teatru. literatură română, literatură interbelică, bibliografie scolară, Camil Petrescu

Opinia cititorilor