TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Apus de soare

Barbu Ştefănescu Delavrancea
Apus de soare (1909), prima piesă din Trilogia Moldovei, a avut de la bun început un răsunător succes de scenă. Drama...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0155-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Apus de soare

MAI MULTE DESPRE CARTE

Apus de soare (1909), prima piesă din Trilogia Moldovei, a avut de la bun început un răsunător succes de scenă. Drama bătrânului domn al Moldovei, Ştefan cel Mare, luptând până la ultima suflare pentru a păstra integritatea şi unitatea statului său, a mişcat sufletele patrioţilor ce visau la unirea tuturor provinciilor româneşti.

Nici celelalte două părţi ale trilogiei- Viforul şi Luceafărul, ambele apărute în 1910 - n-au trecut neobservate, stârnind controverse aprinse în presa vremii. Ele recuperează domniile lui Stefăniță-vodă şi a lui Petru Rareş, dar Ştefan cel Mare este prezent şi în acestea ca punct de repere. Urmaşii săi n-au ştiut să se ridice la înălţimea sa, ne spune Delavrancea, însă poporul i-a păstrat o amitire pioasă şi chiar l-a transformat în erou de legendă.

Succesul şi importanța trilogiei moldoveneşti, adăugate activităţii sale neobosite de scriitor, avocat şi jurnalist, au fost motive în plus pentru alegerea lui Delavrancea ca membru al Academiei Române (1912).

Data apariției: 2007
Editura: Paralela 45
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
erou, Ștefan cel Mare, naționalism, unitate națională, devotament

Opinia cititorilor