TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VI-a

Luminiţa Paraipan, Ştefana Neagu
Cartea aceasta se adresează atât elevilor, prin oferta de analize, interpretări literare, exerciţii, cât şi profesorilor, cărora le...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9789731357935
Dimensiuni: 16,5x23,5 cm
Tip copertă: Paperback

Texte literare din manualele alternative pentru clasa a VI-a

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea aceasta se adresează atât elevilor, prin oferta de analize, interpretări literare, exerciţii, cât şi profesorilor, cărora le sugerează un model metodic coerent. Ca auxiliar didactic, lucrarea respectă programa de limba şi literatura română, dar are un caracter deschis, în sensul că ţine seama de ceea ce propun/cer manualele. În spiritul programei, s-a urmărit nu limba ca sistem abstract, ci limba vie, contemporană, în concordanţă cu interesele elevilor şi cu mediul socio-cultural în care ei se dezvoltă.

S-a avut în vedere modelul comunicativ-funcţional, care presupune studiul integrat al limbii, al comunicării şi al textului literar.

Volumul abordează texte literare din toate manualele utilizate în şcoală, fiind, implicit, un ghid de lectură, care aduce informaţii suplimentare despre viaţa şi creaţia fiecărui scriitor, despre contextul literar în care au apărut operele analizate. S-au evitat comentariile de-a gata, spaima elevilor obligaţi să le memoreze, pentru că profesorul nu trebuie să impună elevului ce să spună, ci să-l obişnuiască, printr-un demers didactic gradat, cu un stil de a privi textul literar. Se oferă elevilor direcţii de abordare a operelor, elementele-cheie pentru înţelegerea şi interpretarea textului, aplicaţii ale cunoştinţelor de teorie literară. Sunt prezentate, într-un stil limpede, fişe de lectură structurate atent, care pot fi adaptate de profesori în funcţie de nivelul clasei.

Autor: Luminiţa Paraipan, Ştefana Neagu
Data apariției: 2013
Editura: Corint
Pagini: 160
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
abordare, opere, lectură, suplimentar, didactic

Opinia cititorilor