TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teste de geografie pentru gimnaziu. Clasa a V-a DP-DCA-TDGPGC-15-N-001
Teste de geografie pentru gimnaziu. Clasa a V-a
Vezi
galerie

Teste de geografie pentru gimnaziu. Clasa a V-a

de Dorina Cheval, Adina Șerban, Constantin Dincă, Viorel Paraschiv, Ionut Enache

Id: #246008

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Teste de geografie pentru gimnaziu.


În conformitate cu programa școlară în vigoare, pentru clasele V-VIII.

Lucrarea este concepută pe baza competențelor generale și specifice din Curriculum național, aducând elemente de noutate în ceea ce privește tehnologia de elaborare procedurală a itemilor și a cerințelor acestora.

Succesiunea testelor respectă structura conținuturilor programei școlare și acoperă următoarele capitole: Test inițial, Pământul ca planetă, Relieful Pământului, Atmosfera – caracteristici generale, Hidrosfera, Biosfera, Noțiuni de geografie a populației și așezărilor, Resursele naturale și activitățile antropice, Test sumativ.

Fiecare unitate de învățare are, în deschidere, o sinteză care esențializează informațiile teoretice referitoare la fenomenele geografice respective, în continuare fiind proiectați itemi care valorizează gândirea critică, comparația, problematizarea, eseul structurat sau liber, schemele logice sau elementele de joc didactic (aritmogrif), precum și modele de fișe de lucru.

Fiecare test, care este proiectat pe două pagini, este însoțit de un sugestiv și util suport grafic și cartografic, menit să ofere utilizatorilor o gamă cât mai largă de situații-problemă. Ilustrațiile, fie că este vorba de hărți mute, de hărți fizice sau politice, de fotografii, scheme sau grafice (de tipul climogramelor, piramidelor de vârstă, graficelor procentuale etc.) sunt clare, atractive, în conformitate cu nivelul de vârstă și de înțelegere al elevilor, fiind un real suport în evaluarea corectă a acestora.

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-683-286-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 96

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Didactica Publishing House