TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre limită (audiobook) HM-GAL-DESPLA-10-N-001
Vezi
galerie

Despre limită (audiobook)

de Gabriel Liiceanu

Id: #203446

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această carte s-ar fi putut intitula la fel de bine Despre libertate. Mi s-a părut însă că este mai potrivit ca elementul care face ca libertatea să fie libertate umană - limita deci -, şi nu libertatea pur şi simplu, să dea titlul acestor pagini. Am numit libertatea care, ca să funcţioneze, are nevoie de limite „libertate gravitaţională”. Cartea s-ar fi putut atunci intitula Despre libertatea umană ca libertate gravitaţională.

 

Această carte despre limită este o apologie a vagului. Lucruri vagi, poate cele mai vagi, sunt omul, Dumnezeu, libertatea. Vagul este opusul precisului. Vagul este ceea ce rămâne după traversarea unui spaţiu populat cu limite. Limita îl închide pe om mai întâi în spaţiul precisului. Problema este cum să parcurgem apoi treptele precisului, pentru a ajunge la lucrurile vagi.

 

Această carte este până la urmă o carte despre lucrurile vagi. Lucrurile vagi sunt lucrurile cele mai importante. Dar pentru că la aceste lucruri nu am putut ajunge decât pornind de la hotarele lumii şi ale libertăţii noastre, am intitulat totuşi această carte Despre limită.

 

Durată: 4 ore și 32 de minute

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Liiceanu

Lectură audiobook: Gabriel Liiceanu

Data apariției: 2010

ISBN: 978-606-8102-08-5

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x12 cm

Editura: Humanitas Multimedia

 
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu
Autor, lectură audiobook

Gabriel Liiceanu este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură perso...

vezi autor