TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Astrologie natală

Varahamihira
Colecții/Serii: Frontiere
Marele Tratat de Astrologie Natala (Brihat Jataka) reprezinta lucrarea de capatai in materie de astrologie natala fiind scrisa de catre savantul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-147-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Astrologie natală

MAI MULTE DESPRE CARTE

Marele Tratat de Astrologie Natala (Brihat Jataka) reprezinta lucrarea de capatai in materie de astrologie natala fiind scrisa de catre savantul si astrologul hindus Varahamihira in secolul al VI-lea al erei noastre. Atat numele sau Mihira (derivat din Mithra, numele iranian al divinitatii solare) cat si cel al tatalui sau Adityadasa (slujitor al Soarelui) indica apartenenta la un cult al adoratorilor Soarelui, aparut sub influenta iraniana si propagat sub obladuirea sectei Saura in intreaga Indie a epocii Gupta.  

Varahamihira a fost inainte de toate matematician si astronom, redactand inca de la inceputul carierei sale de carturar principala scriere astronomica a vremii- Panchasiddhantika (Cele cince tratate)- un compendiu bazat pe surse grecesti, egiptene, romane si hinduse. Dintre cele opt lucrari despre divinatie pe care le-a compus, cele doua tratate majore asupra astrologiei, Marele tratat de astrologie natala(Brihat Jataka) si Micul tratat de astrologie natala (Laghu Jataka) au avut o influenta majora nu numai in India, dar peste tot in lume, inspirand in decursul timpului numeroase tratate de astrologie.

Tratatul de fatapoarta pecetea epocii sale, fiind o oglinda vie a lumii in care Varahamihira traia. Aceasta epoca corespunde perioadei de maxima inflorire a culturii si artelor indiene. Lucrarea isi trage totodata seva din prelucrarea unui produs al culturii elenistice fiind inspirata intr-o mare masura de Tratatul de astrologie greaca (Yavana Jataka) a lui Sphujidhvaja, continand si reajustari ulterioare acesteia, corespunzatoare unui sistem grec indianizat.

Autor: Varahamihira
Traducător: Radu Claudiu Canahai, Dana-Maria Canahai
Data apariției: 2010
Editura: Herald
Titlu original: Brihat Jataka
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
astrologie, ocultism, stele, zodii, astre
  • Varahamihira - Autor
      Savant si astronom renumit al epocii sale, Varahamihira este autorul principalei scrieri astronomice a vremii - Panchasiddhantika (Cele cinci tratate) - un compendiu bazat pe surse grecesti, egiptene, romane si hinduse. In aceeasi epoca redacteaza lucrarea Brihat Samhita care trateaza despre astrologie si alte categorii de preziceri, despre fenomenele meteorologice, astronomie, seismologie etc., patrunzand in campul a numeroase stiinte care, in epoca, erau...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus