TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Tetrabiblos (Tratat sistematic asupra astrologiei)

Claudius Ptolemeu
Colecții/Serii: Quinta essentia
Din Antichitate si pana tarziu in Renastere, numele lui Claudius Ptolemeu aproape ca a dominat astronomia, geografia si astrologia...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-103-2
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Tetrabiblos (Tratat sistematic asupra astrologiei)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Din Antichitate si pana tarziu in Renastere, numele lui Claudius Ptolemeu aproape ca a dominat astronomia, geografia si astrologia deopotriva.

Tetrabiblos, lucrarea sa cea mai cunoscuta, s-a bucurat aproape de autoritatea unei biblii printre autorii de scrieri astrologice timp de mai bine de o mie de ani. Cartea este un tratat sistematic asupra astrologiei, dar trebuie amintit ca in vremea lui Ptolemeu cele doua cuvinte αστρολογία si αστρονομία insemnau in mare masura acelasi lucru, "astronomie", si ca el numea ceea ce noi intelegem prin "astrologie" τо δι΄ αστρονομίας προγνωστικόν, "prevestiri prin intermediul astronomiei".

Importanta si popularitatea Tetrabiblos-ului este indicata de numarul considerabil de comentarii care s-au facut in decursul timpului, unii exegeti neezitand sa-l numeasca pe autorul sau "divinul Ptolemeu".

Autor: Claudius Ptolemeu
Traducător: Radu Claudiu Canahai
Data apariției: 2009
Editura: Herald
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
astrologie, geografie, antichitatea romană, ştiinţă
  • Claudius Ptolemeu - Autor
      Tot ceea ce stim despre biografia lui Ptolemeu trebuie adunat bucata cu bucata din pasajele propriilor sale opere, doua scholia din manuscrise stravechi si scurte observatii ce pot fi gasite la autori tarzii, unii dintre ei arabi. De aici aflam ca s-a nascut la Ptolemais in Egipt si a trait pana la varsta de 78 de ani; el insusi ne spune ca observatiile sale astronomice au fost facute pe paralela Alexandriei, desi exista o alta traditie potrivit careia timp...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor