TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnalul meu românesc

Inge Morath
Colecții/Serii: Artă
Un album fotografic inedit, Jurnalul meu românesc spune povestea călătoriei celebrei fotografe şi jurnaliste austriece Inge Morath prin...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1984-62-9
Dimensiuni: 20 x 22 cm
Tip copertă: Hardcover

Jurnalul meu românesc

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un album fotografic inedit, Jurnalul meu românesc spune povestea călătoriei celebrei fotografe şi jurnaliste austriece Inge Morath prin România anului 1958. Prezenta ediţie, apărută cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, este îngrijită de curatorul Kurt Kaindl şi prefaţată de criticul literar şi jurnalistul Marius Chivu.


O mărturie deopotrivă tandră, sinceră şi informată (Inge învăţase limba română înaintea acestui periplu fotografic prin Bucureşti, Moldova, Transilvania, Maramureş, Delta Dunării), Jurnalul meu românesc reuneşte fotografii alb-negru ale oamenilor, locurilor şi evenimentelor pe care Inge Morath le-a întâlnit în timpul vizitei sale din 1958. De la nunţi la strânsul recoltei, din cantine până în halele fabricilor de textile, din spitale de copii până în şcoli de tipografie, biserici, stadioane sau cimitire, Inge Morath a surprins adevărate instantanee ale spiritului românesc: oameni cu care a vorbit pe-ndelete, locuri pe care le-a cercetat îndelung înainte de a apăsa declanşatorul aparatului, viaţa de zi cu zi, văzută în amănuntele sale banale, dar atât de emoţionante când sunt privite peste ani.


Dincolo de încercările regimului de a ideologiza, cenzura sau înfrumuseţa imaginile României, Inge Morath a ştiut să fixeze pe film lumea reală, cu bune şi cu rele, a locurilor prin care a trecut, în lumina firească a adevărului. Acesta este motivul pentru care fiecare fotografie inclusă în album spune propria sa poveste, o poveste pe care astăzi, la peste jumătate de secol de atunci, o ascultăm dintr-o poziţie privilegiată, a libertăţii cuvântului şi privirii.

 

Autor: Inge Morath
Data apariției: 2010
Editura: Vellant
Pagini: 148
Limba: Română
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
fotografie, istorie, comunism, republica populară, jurnal

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus