TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Hamlet Machine

George Banu, Mihaela Marin
Colecții/Serii: Yorick
Hamlet Machine reuneşte instantanee fotografice din spectacolul Hamlet Machine, montat de Dragoş Galgoțiu după textul lui Heinrich...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-143-101-7
EAN-16: 9789731431017
Dimensiuni: 28x28 cm
Tip copertă: Hardcover

Hamlet Machine

MAI MULTE DESPRE CARTE

Hamlet Machine reuneşte instantanee fotografice din spectacolul Hamlet Machine, montat de Dragoş Galgoțiu după textul lui Heinrich Müller la Teatrul Odeon în stagiunea 2006-2007. Scenografia este semnată de Andrei Both, iar actorul principal, Marius Stănescu, a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rolul principal.

Fotografiile reproduse în album, realizate de Mihaela Marin în timpul mai multor reprezentaţii ale spectacolului, sunt dublate de texte fragmentate scrise în limba franceză de eseistul şi criticul de teatru George Banu şi traduse în limba română de actriţa Ioana Crăciunescu, iar în limba engleză de Alistair Ian Blyth. Textele scrise de George Banu cuprind scurte comentarii despre contrastele baroce care domină aceste fotografii, despre „corpul manierist” şi „elogiul machiajului„, cu referinţe la Roland Barthes şi Jean Genet. 

Autor: George Banu, Mihaela Marin
Data apariției: iunie 2008
Editura: Nemira
Titlu original: -
Pagini: 124
Limba: Engleză, Franceză, Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
regie, Teatrul Odeon, spectacol, Roland Barthes, Jean Genet
  • George Banu George Banu - Autor
    George Banu (n. 22 iunie 1943, Buzău) este profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle, Paris, și un eseist de reputație mondială. George Bănu și-a dedicat opera critică regiei moderne și figurilor ei exemplare (Brook, Strehler, Grotowski etc). În...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

George Banu
Fotografii cu adevărat pasionați de teatru, fără să se ascundă în spatele neutralității unui obiectiv ca simplu înregistrator, dar nici ignorând spectacolul, își aduc mărturia lor despre el, dar, în același timp, afirmându-se pe ei înșiși. Ei propun o interpretare de artist! Mihaela Marin aparține acestei categorii de fotografi. Între ea și spectacol se naște un dialog de iubire.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus