TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Monumente medievale din Bucovina

Oliviu Boldura, Tereza Sinigalia
O carte pentru calatorii sau o calatorie intr-o carte, un ghid al monumentelor care te ajuta sa deslusesti iconografia si sensul picturilor murale,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92536-0-1
Dimensiuni: 14x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Monumente medievale din Bucovina

MAI MULTE DESPRE CARTE

O carte pentru calatorii sau o calatorie intr-o carte, un ghid al monumentelor care te ajuta sa deslusesti iconografia si sensul picturilor murale, povestea monumentelor din Bucovina si a inprejurimilor; o lucrare scrisa de specialisti pentru toti iubitorii de patrimoniu si de turism cultural.

Cam aceasta ar putea fi o prezentare pe scurt a ceea ce este cartea Monumente Medievale din Bucovina. Intr-un alt tip de expunere lucrarea s-ar putea numi un ghid mai amplu al monumentelor din Bucovina.

In formatul prietenos al cartii de 240 de pagini impartite in 17 capitole, gasim informatii despre: Manastirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Manastirea Dragomirna, Biserica din Patrauti, Biserica din Parhauti, Biserica din Arbore, Biserica din Balinesti, Manastirea Putna, Manastire Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Voronet, Manastirea Humor, Manastirea Probota, s.a., dar si informatii despre ce presupune procesul de conservare-restaurare a monumentelor din zona.

Lucrarea este bogat ilustrata cu imagini reprezentative si greu accesibile (multe dintre ele sunt realizate in timpul procesului de conservare – restaurare, de la nivelul schelei), cu un text bogat in informatii dar usor de parcurs.

Autor: Oliviu Boldura, Tereza Sinigalia
Data apariției: 2010
Editura: ACS
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
ilustraţii, bucovina, arhitectură, biserici, mănăstiri, picturi murale, patrimoniu

Opinia cititorilor