TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Caietele restaurării 2019 AC-000-CAIER2-19-N-001
Caietele restaurării 2019
Vezi
galerie

Caietele restaurării 2019

Id: #317415

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Tendințe și principii în restaurarea contemporană
 

Descriere produs

Numărul din 2019 al publicației Caietele restaurării atrage atenția asupra aspectelor legate de Tendințe și principii în restaurarea contemporană, și prezintă studii de caz, restaurări recente bine finalizate. Volumul grupează o serie de 17 articole științifice și aduce împreună între coperțile sale experiența împărășită a celor 23 autori – specialiști restauratori, arhitecți, chimiști, fizicieni, istorici de artă, biologi ș.a.

 

Cum ne raportăm noi, specialiștii din România, la Tendințele și principiile restaurării contemporane? Ce spun și fac specialiștii din alte țări? Care sunt tendințele la nivel european? Sunt principiile utile în restaurare? Cui îi folosesc?

 

Atragem atenția asupra rolului de protecție pe care principiile îl au. Protecție pentru patrimoniu, ca intervențiile să fie făcute cu simțul responsabilității; protecție pentru specialiști, ca deținătorii și administratorii de patrimoniu să poată înțelege de ce o intervenție se face într-un anumit fel și nu după păreri neavizate.

extinde