TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Peisaje în acuarelă CA-BRT-PEISNA-14-N-001
Peisaje în acuarelă
Vezi
galerie

Peisaje în acuarelă

de Bráda Tibor

Titlu apărut în colecția Micul atelier la Casa

Id: #238100

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dintre toate tehnicile picturii, acuarela are privilegiul de a capta în ţesătura ei albul hârtiei. Adică acel gol magic, acel loc neatins prin care, asemeni bălţilor din pavaj, vedem infinitul. (Dr. Ramona Novicov, critic de artă) 

Cum se realizează un peisaj în acuarelă? Cum se imortalizează o experienţă vizuală unică, integratoare? Care sunt condiţiile interne şi externe ale procesului de creaţie? 

Cu siguranţă, toţi cei interesaţi de pictura de peisaj îşi pun aceste întrebări. Această carte nu doar răspunde întrebărilor de mai sus, ci şi dezvăluie o concepţie şi conţinutul ei estetic, prezentând etapele naşterii unui peisaj în acuarelă – cu alte cuvinte, valorile uman-estetice ale viitoarei opere. 

Conţinutul nu se poate separa de formă; de fapt, se poate, dar atunci nu vom obţine o operă de artă demnă de acest nume, ci un obiect artizanal deghizat în operă de artă. Pentru relevarea conţinutului, se impune clarificarea unor probleme teoretice. Aceste aspecte conceptuale sunt legate de experienţe concrete, de rezolvarea unor probleme reale cu privire la imagini.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bráda Tibor

Data apariției: 2014

ISBN: 9786068527185

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 72

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x19,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Casa

Teme: pasiune