TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cronica vieții mele (Vol. 1) HF-BOD-CRVMVI-15-N-001
Vezi
galerie

Cronica vieții mele (Vol. 1)

de Bob Dylan

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #242077

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Carte inclusă pe lista celor mai bune apariții ale anului 2004 de publicațiile: The New York Times, The Washington Post, The Economist, Newsday, People, Rolling Stone, Entertainment Weekly, The Village Voice, The Onion, The Austin Chronicle, The Kansas City Star, The Guardian, The Daily Telegraph, Publishers Weekly. Finalistă, în același an, la National Book Critics Circle Award.

 

Nu trebuie să fii fan Bob Dylan și nici măcar pasionat de folk, blues sau rock ca să ai ce afla din această Cronică… Este de ajuns să te intereseze lucruri precum muzica și poezia, condiția de creator și de star sau transformarea Americii și a lumii în a doua jumătate a secolului XX. Cronica vieții mele vorbește, pertinent și pilduitor, despre artă, despre succes și despre istorie, despre obstinație în urmărirea unei vocații, despre căutare și despre supraviețuire. Fără să urmeze strict, după tipicul autobiografic, succesiunea cronologică a faptelor relatate, cartea marelui muzician-poet este și un exemplu de proză memorabilă. Personajele și întâmplările sale, de zi cu zi sau insolite, ți se întipăresc în minte la fel de durabil ca vocea autorului și acordurile lui de chitară din cântece precum „Blowin’ in the Wind”, „Like a Rolling Stone” sau „Ballad of a Thin Man”.



Alte titluri pentru BobDylan (autor):
Tarantula (2023) ,
Suflare în vânt (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Bob Dylan

Traducător: Dan-Silviu Boerescu

Data apariției: noiembrie 2015

Titlu original: Chronicles: Volume One

ISBN: 978-973-689-947-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 284

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: creativitate, succes, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Dacă vreți să aflați cum s-a „produs” cel mai recent laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, aceasta este cartea pe care trebuie să o citiți. Plină de detalii interesante legate de muzica folk a......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Știam cu toții că Dylan este priceput la cuvinte. Dar putem spune, fără teama de a greși, că nimeni nu se aștepta ca autobiografia sa să fie într-atât de intensă. Colindă de la o secvență a vieții lui la alta și fiecare capitol cuprinde personaje ieșite din comun și scene nebunești… O realizare remarcabilă – asemenea celor mai bune scrieri extrase din experiența personală ale lui Henry Miller, este o poveste care pune în lumină timpurile pe care le descrie și dezvăluie posibilitățile spiritului omenesc.”

Rolling Stone

„Cea mai impresionantă secvență din această carte este descrierea Greenwich Village-ului de la începutul anilor ’60, care reînvie efervescența scenei folk de parcă totul s-ar fi petrecut ieri.”

Booklist

„Cu acest volum dens, pe alocuri bezmetic, adesea tandru, Bob Dylan ne-a oferit mai mult decât mulți dintre noi îndrăzneam să sperăm.”

The Observer

„Cronica vieții mele își ocupă locul, alături de romanul Pe drum al lui Jack Kerouac, ca mărturie esențială despre destinul manifest al unui artist american.”

The New York Times
Bob Dylan
Bob Dylan
Autor

BOB DYLAN, cântăreţ, compozitor, autor de lyrics, scriitor şi artist plastic, pe...

vezi autor
Dan-Silviu Boerescu
Dan-Silviu Boerescu
Traducător

Dan-Silviu Boerescu este scriitor, conduce revista PLAYBOY, a iniţiat seria Ghid...

vezi autor