TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
16 mm: jurnal cinefil EI-IOA-160MJC-12-N-001
16 mm: jurnal cinefil
Vezi
galerie

16 mm: jurnal cinefil

de Ioan-Pavel Azap

Titlu apărut în colecția TIFF Cinefil la Eikon

Id: #231093

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autorul încearcă să nu fie pretenţios în expresie, nu ezită să emită judecăţi, rămânând totuşi prietenos în intransigenţă. Când e vorba de filmul românesc, e mai scrupulos, dar nu mai indulgent.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioan-Pavel Azap

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-757-621-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 108

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Eikon

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

"Nu mai mergem la cinematograf, nu ne mai cufundăm în semiîntunericul sălii, cel atât de plin de prevestiri, nu mai avem plăcerea ecranului mare cât peretele, a protagoniştilor uriaşi care se aplecau peste noi ca să-şi şoptească dragostea sau ura. Filmele se văd astăzi acasă – e ca şi cum n-am mai lua cina la restaurant ci am cere să ni se pună la pachet ca s-o consumăm ziua următoare ca pe un sandviş. Dar suntem tot atât de mari amatori de filme, se fac tot atât de multe filme, avem nevoie tot atât de mult de specialist. Toţi discutăm filmele văzute cu alţii, cu prietenii, recomandăm regizori şi actori, scotocim prin haznalele cu DVD-uri de la supermarket.
Şi aici intră Ioan-Pavel Azap, critic de film şi iubitor de cinema. Rar am întâlnit pe cineva să povestească filme atât de pe scurt şi în acelaşi timp cu atâta intimitate, de parcă le-aţi fi văzut împreună. O spune singur, este critic şi spectator deopotrivă. Nu este pretenţios în expresie (criticii de film au şi ei jargonul lor, de multe ori exasperant) şi în acest limbaj prietenos nu ezită să emită judecăţi (până şi competenţa şi intransigenţa lui sunt prietenoase). Iar când e vorba de filmul românesc se trezeşte un alt „etaj” al criticului în el, mai scrupulos, dar nici pe departe unul mai indulgent."

Alexandru Vlad