TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
4 decenii, 3 ani şi 2 luni cu filmul românesc PO-ALE-4D3AI2-09-N-001
Vezi
galerie

4 decenii, 3 ani şi 2 luni cu filmul românesc

de Alex. Leo Şerban

Titlu apărut în colecția Cinema la Polirom

Id: #206484

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul de față conține mai tot ce am scris despre filmul românesc – de la primul text din anii `80 (despre serialul Lumini și umbre) și până la discuția cu A.O. Scott, la cald și la Cannes 2008, despre Boogie. Lipsesc textele despre Lucian Pintilie (deja apărute în Dietetica lui Robinson) și un eseu despre Iacob, scris la-nceputul anilor 90 și îngropat în defuncta publicație Film. Nu sunt numai cronici sau eseuri; sunt și scrisori (în general de protest), dialoguri, monologuri, portrete, regrete, pagini de jurnal. Acțiuni și reacțiuni. Castele de nisip și valuri – noi, vechi... Tot ceea ce stimulează un critic, maturat de tot ceea ce-l enervează. Este cartea unor atitudini, mai mult decât a unor certitudini.“ - Alex. Leo Șerban

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alex. Leo Şerban

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-46-1363-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

Vocea lui Alex. Leo Șerban este inconfundabilă în critica românească de cinema. Determinante sunt precizia verdictului, curajul cu care demolează atunci când e cazul, conștiința propriei valori și, nu în ultimul rând, backgroundul cultural care îl ajută să iasă din perimetrul criticii de gust privilegiată în presa noastră. El este un rațional, și nu un impulsiv, chiar dacă îi place să se avânte în polemici și, dacă se poate, să aibă ultimul cuvânt. E un riguros, și nu un impresionist, chiar dacă slova sa e sprințară și cedează adesea tentației calamburului. Alex. Leo Șerban nu este omul jumătăților de măsură sau al afirmațiilor de complezență. De aceea, adevărurile sale merită să ne pună pe gânduri.

Cristina Corciovescu

Pentru mine, existența lui Alex. Leo Șerban este o garanție a normalității. Combinația de inteligență, eleganță, frondă, fairplay, bun-simț și nonconformism a tuturor judecaților lui mă reconfortează în certitudinea că viața este încă respirabilă, cultura noastră încă nu a murit, noua incultură generală încă nu ne-a cules pe făraș, iar viitorul încă mai poate fi privit cu o combinație ironică de încredere rezonabilă și senin pesimism. Cât timp Leo scrie, știu că mă pot încrede în judecata cuiva. Cât timp suntem contemporani, simt că singurătatea gusturilor și a judecăților nu e încă totală, iar diferențele dintre noi se înscriu firesc atât în misterul general al vieții, cât și în farmecul special al conviețuirii.

H.R. Patapievici
Alex. Leo Şerban
Alex. Leo Şerban
Autor

Alex. Leo Şerban (1959-2011) a fost critic de film, jurnalist, traducător și art...

vezi autor