TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Transgresiuni. Ofensele artei VE-ANJ-TRANOA-09-N-001
Transgresiuni. Ofensele artei
Vezi
galerie

Transgresiuni. Ofensele artei

de Anthony Julius

Titlu apărut în colecția Artă la Vellant

Id: #220597

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jumătatea secolului al XIX-lea... Revolta artei începe, canoanele academice sunt aruncate în aer. Tot mai mulţi artişti resping ideile preconcepute, subminează moralitatea şi legea, în încercarea de a trece dincolo de frontierele acceptate ale artei.

În Transgresiuni. Ofensele artei Anthony Julius trasează istoria revoltei împotriva canoanelor artistice academice, începând de la Dejunul pe iarbă, a lui Manet, până la scandalul cauzat de expoziţia Senzaţie a Academiei Regale, un secol şi jumătate mai târziu. Discutând lucrări de Andres Serrano, Damien Hirst, Gilbert şi George, Paul McCarthy, Jeff Koons, Hans Haacke şi Anselm Kiefer, Julius identifică trei tipuri de transgresiuni artistice caracteristice modernităţii: pervertirea regulilor artistice, profanarea credinţelor şi a sentimentelor publicului şi revolta împotriva normelor sociale şi politice.

 

 

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anthony Julius

Traducător: Tania Şiperco

Data apariției: 2009

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x25 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Vellant

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Artistul a avut întotdeauna un statut special în societate indiferent de felul în care arta a fost percepută de către contemporanii săi. Operele de artă adesea nu respectă convențiile căutând să provo......“

citește mai mult