TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arhitectura lumii. Capodoperele VE-WIP-ARHILC-09-N-001
Arhitectura lumii. Capodoperele
Vezi
galerie

Arhitectura lumii. Capodoperele

de Will Pryce

Titlu apărut în colecția Artă la Vellant

Id: #220604

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce contribuie la măreţia unei clădiri? Iată o întrebare care i-a preocupat de secole în egală măsură pe arhitecţi, critici şi călători. Răspunsurile se regăsesc în cartea lui Will Pryce, Arhitectura lumii. Capodoperele, un studiu complet ilustrat, cu fotografii inedite, realizate de autor, şi detalii speciale, care pun în valoare unicitatea fiecărei clădiri.


O excepţională enciclopedie de arhitectură, această carte-cadou dezvăluie o lume a frumuseţii şi a ingeniozităţii. Peste 350 de fotografii îl însoţesc pe cititor într-o călătorie grandioasă printre capodoperele arhitecturale aparţinând a peste două milenii de civilizaţie: Hagia Sofia, catedralele gotice şi renascentiste ale Europei, capodoperele islamice din Iran, Fortul Agra şi Taj Mahal, Palatul Westminster din Londra, capela lui Le Corbusier construită pentru Catedrala Notre Dame du Haut din Ronchamp şi celebrul Muzeu Guggenheim din Bilbao proiectat de Gehry.

Luând anul 1500 ca reper în structurarea lucrării, Will Pryce prezintă peste 80 de clădiri, dintre care peste 40 sunt analizate prin fotografii detaliate. Textele explicative furnizează informaţii suplimentare despre cultură, civilizaţie şi, implicit, evoluţia istoriei arhitecturii.


Pentru cei care apreciază arhitectura, realizările ei uimitoare şi abilitatea sa de a ne inspira sau a ne tăia respiraţia, această carte captează uimirea şi emoţia resimţite la vederea clădirilor care au marcat istoria arhitecturii. O sursă de fascinaţie şi încântare pentru mulţi ani de-acum înainte.





Alte titluri pentru Aurora GalMarcu (traducator):
Darul psihoterapiei (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Will Pryce

Traducător: Aurora Gal Marcu

Data apariției: 2009

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 25x32 cm

Hârtie: Lux

Editura: Vellant