TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Reşedinţele Ştirbey din Bucureşti şi Buftea. Arhitectura şi decoraţia AA-OAM-RTDBIB-13-N-001
Reşedinţele Ştirbey din Bucureşti şi Buftea. Arhitectura şi decoraţia
Vezi
galerie

Reşedinţele Ştirbey din Bucureşti şi Buftea. Arhitectura şi decoraţia

de Oana Marinache

Id: #232593

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Asociaţia Art Conservation Support pregăteşte publicarea, în cadrul unui proiect editorial finanţat de către Ordinul Arhitecţilor din România, din timbrul arhitecturii, a celei de a doua lucrări monografice a autoarei Oana Marinache, cu titlul “Reşedinţele Ştirbey din Bucureşti şi Buftea. Arhitectura şi decoraţia”. Proiectul editorial, realizat în perteneriat cu Arhivele Nationale ale Romaniei.

O astfel de lucrare monografică este importantă prin contribuţia adusă cunoaşterii istoriei artei şi arhitecturii româneşti de la sfârşitul sec. al XVIII-lea până la al doilea război mondial. Pe lângă bogăţia de informaţii şi documente vizuale, unicitatea proiectului constă în faptul că o cercetare în detaliu a celor ansambluri rezidenţiale, plasarea lor în contextul arhitectonic şi social, cu informaţii importante despre proprietari - personalităţi ale sec. XIX-XX - nu s-a realizat anterior de o asemenea amploare.

Monografia celor două reşedinţe pune accent pe arhitectură şi decoraţie, dar aduce şi contribuţii importante despre genealogii şi portrete de familie, gustul estetic, organizarea socială şi a vieţii private. În cadrul proiectului sunt valorificate informaţii culese prin cercetarea arhivelor şi a fondurilor familiale, evidenţiindu-se astfel etape istorice şi detalii necunoscute, referitoare la proprietăţile ce au aparţinut uneia dintre cele mai importante familii boiereşti şi domnitoare. Unele imobile sunt astăzi dispărute, profund modificate sau ameninţate cu dispariţia.

Apariţia unei astfel de monografii contribuie la punerea în valoare a două reşedinţe importante pentru istoria Bucureştiului şi a împrejurimilor. Demersul este cu atât mai necesar în condiţiile în care starea de conservare a unora dintre imobile este precară.

Lucrarea va ajunge în faţa cititorilor în toamna acestui an, sprijinul financiar primit din partea Ordinul Arhitecţilor din România, dar şi al sponsorilor privaţi, făcând posibilă editarea acestei lucrări atât în limba română cât şi în limba engleză.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oana Marinache

Prefaţator: Ioana Beldiman

despre: Ion Varlam

Data apariției: noiembrie 2013

Titlu original: Stirbey Residences in Bucharest and Buftea. Architecture and Interior Decoration

ISBN: 9786069253670

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x28 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: ACS