TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea Castelului Săvârșin CV-PRA-POVECS-21-N-001
Vezi
galerie

Povestea Castelului Săvârșin

de A.S.R. Principele Radu

Titlu apărut în colecția Cărţi Regale la Curtea Veche

Id: #372729

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O plimbare în cuvinte și imagini atât prin încăperile și parcul Castelului Săvârșin, cât și prin istoria de cinci secole a locului, cu Alteța Sa Regală Principele Radu al României drept ghid și povestitor.

 

Primul lucru care îmi vine în minte când vorbesc despre Săvârșin este armonia castelului și a parcului. Proporţii frumoase, culori extraordinare, o lumină caldă și plină, spaţiu și tihnă. Armonia a fost completată – fără îndoială – de mâna bunicii mele, care a transformat edificiul într-un cămin plăcut și elegant.


Pe urmă, există această amprentă istorică de neșters a întregului domeniu. Sute de ani, din Evul Mediu și din istoria modernă a Europei, adunaţi într-un loc strâns legat de lumea puterii politice, economice și de efervescenţa culturală a continentului.


Domeniul Săvârșin este ca tatăl meu, un supravieţuitor. A trecut printr-o mulţime de războaie, prin revoluţii, prin foc și jaf. A rezistat tuturor restriștilor, iar astăzi se înalţă, de un alb imaculat, iluminând o nouă lume – una care, din fericire, nu cunoaște niciuna dintre adevăratele întunecimi, cele ale secolelor trecute.“ – Majestatea Sa Margareta a României

extinde
 

Detalii produs

Autor: A.S.R. Principele Radu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-44-0846-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 23x28 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, Monarhie

 

Opinii editoriale

Sper că românii își dau seama cât sunt de norocoși să aibă în generația prezentă a tradiției regale o atât de rară fuziune a Europei Occidentale cu cea Răsăriteană, a vechiului cu noul, a formalismului cu inteligența spontană. Discuțiile noastre au scos la lumină grija cuplului regal pentru trecutul națiunii și al continentului, combinată cu un umanism vizionar îndreptat către viitor.

Roger Griffin

Crescută în exil, nu puteam spune niciunui loc „acasă“. Aceasta este definiţia pribegirii. Când am ajuns la Săvârșin, însă, am înţeles de îndată că sunt acasă.

Majestatea Sa Margareta a României
A.S.R. Principele Radu
A.S.R. Principele Radu
Autor

A.S.R. Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, ca fiu al prof. dr....

vezi autor