TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arhitectura românească în detalii. Transformări OZ-000-ARRNDT-13-N-001
Arhitectura românească în detalii. Transformări
Vezi
galerie

Arhitectura românească în detalii. Transformări

Id: #236919

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cel de-al doilea volum al seriei Arhitectura românească în detalii. Transformări, are ca tematică intervenţiile pe construcţii existente. Proiectele selectate sunt exemple de construcţii a căror valoare arhitecturală, cel puţin la momentul demarării proiectului, a permis ca demersul arhitecţilor să nu fie limitat de constrângeri legate de păstrarea anumitor elemente valoroase de patrimoniu. 

Volumul acoperă diverse tipologii de intervenţii, atât din punct de vedere al caracteristicilor construcţiei iniţiale, cât şi al modului în care a fost abordat proiectul. Exemplele prezentate variază de la reutilizarea şi adaptarea unor clădiri vechi, la intervenţia pe structuri contemporane abandonate înainte de finalizare. Problemele specifice intervenţiilor pe construcţii existente tratate în acest volum (adaptare formală şi funcţională, adaptarea structurii şi a instalaţiilor, asanare) sunt diferite de cazul unei construcţii noi dar şi de exigenţele legislative şi doctrinare specifice restaurării (cele câteva exemple de construcţii înscrise pe lista monumentelor istorice suferiseră transformări care au afectat valoarea arhitecturală).

Contribuţiile teoretice, care ajută la înţelegerea problematicilor şi complexităţii intervenţiilor pe construcţii existente din punct de vedere al rezistenţei şi stabilităţii construcţiilor, sunt elaborate de ingineri cu experienţă în domeniul proiectării. Temele abordate se referă la conţinutul expertizelor tehnice, abordarea lucrărilor de extindere din punct de vedere structural sau aspecte geotehnice şi probleme de fundare în cazul extinderii clădirilor existente.

Alături de proiectul studenţesc, echipa UpTIM prezintă ideea care va sta la baza realizării proiectului cu care va candida la ediţia 2014 a concursului internaţional Solar Decathlon Europe, prin care studenţii vor încerca să realizeze o îmbunătăţire a condiţiilor de locuit într-un bloc de apartamente realizat în perioada comunistă.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: 2013

ISBN: 978-606-93327-2-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x31,5 cm

Hârtie: Lux

Editura: Ozalid