TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Arhitectura românească în detalii. Locuinţe OZ-000-ARRNDL-13-N-001
Arhitectura românească în detalii. Locuinţe
Vezi
galerie

Arhitectura românească în detalii. Locuinţe

Id: #236918

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Locuinţe este primul volum al seriei Arhitectura românească în detaliiSunt prezentate 15 proiecte de locuinţe individuale realizate în ultimii 10 ani în România. Proiectele sunt răspândite pe o arie geografică largă, autorii acestora desfăşurându-şi activitatea în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Volumul a fost selectat pe lista câştigătorilor concursului naţional de design de carte Cele mai frumoase cărţi din România, ediţia 2013. 

Volumul cuprinde un Argument pentru întreaga serie, o Introducere în tematica volumului şi un capitol ce conţine informaţii tehnice. În acest capitol sunt puse în discuţie aspecte legate de utilizarea materialelor tradiţionale în arhitectura contemporană, iluminatul în spaţiile destinate locuirii, cerinţe şi criterii specifice de optimizare a structurilor de rezistenţă din zidărie şi beton armat pentru locuinţe unifamiliale şi principii de bază ale investigării geotehnice a terenurilor de fundare.

Proiectul studenţesc prezentat în acest volum de debut este unul cu totul special: proiectul cu care România a participat pentru prima dată la competiţia internaţională Solar Decathlon Europe - Casa Prispa. În prezentarea acestui proiect, am urmărit, pe lângă detaliile de construire, toate etapele prin care a trecut construcţia până la ultima asamblare, de la Mărgineni, judeţul Bacău.


extinde
 

Detalii produs

Data apariției: 2013

ISBN: 978-606-93327-0-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x31,5 cm

Hârtie: Lux

Editura: Ozalid