TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un alt cânt al lui Marte CV-PAI-UACALM-18-N-001
Vezi
galerie

Un alt cânt al lui Marte

de Paolo Isotta

Id: #254043

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cântul Iubirii
 

Descriere produs

Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii s-a ivit ca o continuare a volumului La virtù dell’elefante, prin care Paolo Isotta s-a impus încă o dată ca istoric al muzicii și ca figură de prim plan a literaturii italiene.



În cartea de faţă, care se vrea un cânt de iubire pentru muzică și pentru viaţă, Paolo Isotta îi evocă în pagini admirabile pe unii dintre compozitorii săi preferaţi, de la Alessandro Scarlatti la Joseph Haydn și Wolfgang Amadeus Mozart, de la Ludwig van Beethoven, Franz Schubert și Piotr Ilici Ceaikovski la Giuseppe Verdi și Richard Wagner.


Dar el ne propune totodată și o viziune cu totul nouă, surprinzătoare, asupra unor creatori din secolul al XX lea, așezându-i pe cel mai înalt piedestal, începând cu George Enescu și Karol Szymanowski și continuând cu Franco Alfano, Ottorino Respighi și Gino Marinuzzi, toţi evocaţi cu luciditatea muzicologului, dar și cu pasiunea și înflăcărarea demne de reprezentantul marii culturi, care este Paolo Isotta.

 

Mare e mândria, mare e bucuria pe care mi le aduce ideea că această carte e tradusă în limba naţiunii care l numără printre fiii săi pe unul dintre cei mai mari Maeștri ai Muzicii, George Enescu, și care l are drept Fiu de Onoare pe Ovidiu, unul dintre cei mai mari Maeștri ai Poeziei.“ - Paolo Isotta

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paolo Isotta

Traducător: Laura Jianu

Prefaţator: Mariana Nicolesco

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-606-44-0071-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 374

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, iubire, Cultură

 

Opinii editoriale

Cel mai temut critic italian e un înger. Înger infinit de iubitor al muzicii, înger exterminator pentru tot ce ne îndepărtează de sublimitatea muzicii.

Mariana Nicolesco

Sunt mișcat și uluit de atâta măiestrie. Capacitatea pe care o are Paolo Isotta de a contextualiza compozițiile despre care tratează, punându-le în relație cu altele, contemporane sau nu, este un fapt extraordinar și unic. E un lucru de care doar Mario Praz era capabil.

Francesco Caramiello
Paolo Isotta
Paolo Isotta
Autor

Născut la Napoli, în 1950, Paolo Isotta studiază încă din copilărie muzica, dar...

vezi autor