TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Casa dinăuntru

Cristina Modreanu
Colecții/Serii: Performa
Casa dinauntru este un ansamblu compus din cele mai interesante si, nu de putine ori, controversate acte artistice ale ultimilor ani si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-1953-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Casa dinauntru este un ansamblu compus din cele mai interesante si, nu de putine ori, controversate acte artistice ale ultimilor ani si configureaza primele capitole ale unui ghid inedit, care marcheaza locurile cele mai importante (nu doar cladiri de teatru, dar si spatii neconventionale: subsoluri, baruri, cafenele) in care spectacolele „trec prin tine, nu pe linga tine”.

Experta in artele spectacolului, Cristina Modreanu deseneaza cele mai pasionante trasee culturale, pe o harta inedita: a performantelor teatrale contemporane.

Cartea Cristinei Modreanu se plaseaza in perspectiva ritualurilor de constructie al caror exeget unic, Mircea Eliade, mi-a marcat tineretea. Cum se construieste o casa? Ce i se daruieste? Cum se implineste? Manole isi zideste sotia; criticul, afirma implicit Cristina Modreanu, isi da viata pe care n-o traieste in direct, ci si-o consacra acestei „realitati a dublului”, cum spunea Artaud, care e teatrul. Si astfel, din bucati si fragmente, utilizind cimentul din sine, se inalta „casa dinauntru”. 
Data apariției: 2008
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
artă contemporană, teatru, teatru experimental, indeit, spaţii neconvenţionale, artele spectacolului
  • Cristina Modreanu - Autor
    Cristina Modreanu este jurnalist si critic de teatru. Semnatura ei s-a regasit de-a lungul celor 13 ani de scris despre teatru in ziarele Adevarul si Gindul, in revistele culturale Rampa, Adevarul literar si artistic, Teatrul Azi, Dilema veche. A realizat o serie de emisiuni culturale pentru canalul TVR Cultural, sub titlul Arta versus Arta. A publicat pina acum volumele de publicistica teatrala Sah la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor