TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Spaţiul critic

Paul Virillo
Colecții/Serii: Panopticon
Eseul lui Paul Virilio, Spatiul critic, discuta despre sfirsitul arhitecturii in contextul hiper-tehnologizarii postmoderne. “Este arhitectura...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-85126-2-5
EAN-16: 9738512625
Dimensiuni: 14x23 cm
Tip copertă: Paperback

Spaţiul critic

MAI MULTE DESPRE CARTE

Eseul lui Paul Virilio, Spatiul critic, discuta despre sfirsitul arhitecturii in contextul hiper-tehnologizarii postmoderne.


“Este arhitectura pe cale sa se transforme intr-o tehnologie la fel de depasita ca si agricultura extensiva? Este oare arhitectura doar o forma degradata a stapinirii solului, cu consecinte analoge celor ale inceputului exploatarilor excesive ale materiilor prime?(...)
Esecul unui numar de metropole nu se constituie oare ca o figura emblematica a declinului industrial si a somajului fortat? Simbolul esecului materialismului stiintific... Aici, recursul la istorie, asa cum il propun adeptii “postmodernitatii”, nu este decit un paleativ care permite evitarea problemei timpului, a regimului temporalitatii “transistorice”, efect al ecosistemelor tehnice. Daca putem vorbi astazi despre criza, ea este in primul rind una a referintelor (etice, estetice...), incapacitatea de a da masura evenimentelor intr-un mediu in care aparentele ne sint potrivnice.”

Paul Virillo

Sursă: Idea

Autor: Paul Virillo
Traducător: Sebastian Big
Data apariției: august 2004
Editura: Idea Design
Titlu original: L'espace critique
Pagini: 96
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Arhitectură, Critica Spaţiului, Tehnologizare Postmodernă
  • Paul Virillo - Autor
    Paul Virilio s-a nascut la Paris in 1932. Cunoscut atit ca arhitect, cit si ca autor de texte de critica sociala a spatiului, el este actualmente profesor la Scoala Speciala de Arhitectura din Paris. Pe linga aceste activitati, autorul francez a publicat numeroase articole si eseuri in reviste din Franta si din strainatate. Principalele teme abordate de Paul Virilio sint legate de mutatiile pe care le-a produs viteza in stilul de viata occidental si in spatiile ce...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus