TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Privirea care atinge: arhitectura și simțurile

Juhani Pallasmaa
Misiunea atemporală a arhitecturii este să creeze metafore existențiale ale trupului și experienței care concretizează și structurează...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8645-03-2
Dimensiuni: 16,5x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Privirea care atinge: arhitectura și simțurile

MAI MULTE DESPRE CARTE

Misiunea atemporală a arhitecturii este să creeze metafore existențiale ale trupului și experienței care concretizează și structurează prezența noastră în lume. Arhitectura reflectă, materializează și imortalizează idei și imagini din viața ideală. Clădirile și orașele ne ajută să structurăm, să înțelegem și să memorăm fluxul amorf al realității și, în ultimă instanță, să recunoaștem și să ne amintim cine suntem. Arhitectură ne ajută să percepem și să înțelegem dialectica permanenței și a schimbării, să ne găsim locul în lume și să ne poziționăm în continuumul culturii și timpului.

Atingerea este modalitatea senzorială care integrează experiența asupra lumii și asupra noastră. Chiar și percepțiile vizuale sunt înlănțuite și integrate în continuumul haptic al sinelui; corpul meu își amintește cine sunt și cum sunt așezat în lume. Corpul meu este într-adevăr vasul lumii mele, nu ca punct de observație al perspectivei centrale, dar ca locus al referinței, memoriei, imaginației și integrării.

Autor: Juhani Pallasmaa
Traducător: Aura Pandele
Data apariției: 2015
Pagini: 128
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
arhitectură, eseu, teorie, artă
Locuri în topurile Cartepedia

Opinia cititorilor