TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Peisaj cu grădină şi casă

Kázmér Kovács
Cartea este o lucrare de cercetare despre arhitectura şi urbanismul societăţilor postindustriale. Studiul este compus din argument, un capitol...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1872-21-6
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Hardcover

Peisaj cu grădină şi casă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea este o lucrare de cercetare despre arhitectura şi urbanismul societăţilor postindustriale. Studiul este compus din argument, un capitol introductiv şi capitole de analiză despre grădini şi peisaje, însoţite de o bogată bibliografie şi ilustraţie cu exemple de peisaje urbane cu clădiri şi grădini din spaţiul european.
Volumul aduce o nouă abordare asupra arhitecturii. Reflecţia asupra arhitecturii ocupă un loc oarecum aparte între literaturile de specialitate. Specificitatea teoriei arhitecturii stă mai cu seamă în aceea că cercetează un gen de artă autoreferenţial: mediul pe care-l locuim e un spaţiu amenajat caracterizat printr-un grad variabil de artificialitate.
Întrebările la care cartea încearcă să găsească un răspuns sînt de felul: Ce semnificaţii poartă azi mediul locuit? De ce a evoluat modul de amenajare a locuirii de la formele tradiţionale la cele de azi? Cum putem imagina mediul locuit într-un mod mai adecvat din punct de vedere semantic?
Nu doar grădinile sînt un fenomen cultural întîlnit la toate culturile sedentare din toate timpurile; la fel este și interesul oricărui om în fața priveliștii lumii locuite, ceea ce susține nădejdea că o carte de arhitectură prea puțin tehnică, însă operînd cu teme de maximă generalitate va putea stîrni curiozitatea unui public foarte divers. Este oarecum subînțeles faptul că arhitectura și urbanismul își concentreză preocupările asupra spațiului urban; cu toate acestea, problematica semnificațiilor mediului locuit nu se limitează la spațiul citadin. Este vorba de chestiuni care privesc deopotrivă orașul și satul, ba chiar, prin dimensiunile peisajere ale abordării, includ și depărtările nelocuite. 

Data apariției: 2011
Editura: Simetria
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
arhitecturăp, urbanism, postindustrial, locuire, amenajare
  • Kázmér Kovács - Autor
    Diplomat (1984) al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București, arhitectul Kázmér Kovács (n. 1955) obține în 2001 titlul de doctor tot aici, cu o teză intitulată Limitele temporale ale monumentului istoric. Este profesor la aceeași școală, predînd cursuri de teoria arhitecturii și îndrumînd proiecte de restaurare sau de inserție în sit protejat.Kovács...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor