TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Studii de mitologie

Mihai Coman
Colecții/Serii: Universitaria
La finele anului 2009, România a încheiat un parcurs de 3 ani caracterizați prin efervescență politică și...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8073-73-6
EAN-16: 978606807373
Dimensiuni: 10,7x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Studii de mitologie

MAI MULTE DESPRE CARTE

La finele anului 2009, România a încheiat un parcurs de 3 ani caracterizați prin efervescență politică și electorală.

2007–2008–2009 au marcat nu doar o serie de premiere, pe scena politică românească și în evoluția instituțională a democrației românești, ci poartă cu ei o încărcătură emoțională particulară.

Multă vreme am crezut că nu îmi voi reedita niciodată studiile de mitologie scrise și publicate (în cea mai mare parte) înainte de 1989. Mă gândeam că ele se adresează unui public specializat, care caută și folosește o bibliografie specifică domeniului său pentru care titlurile se impun nu prin anul apariției, ci prin faptul că au devenit referințe științifice curente. Mă gândeam, de asemenea, că, după 30 de ani, aceste studii poartă inevitabil amprenta trecerii timpului și că noile generații de cercetători se vor regăsi mai greu în acele lucrări, deoarece, așa cum este sau ar fi normal, ei se sincronizează cu tendințele recente din antropologia culturală. În ambele cazuri m-am înșelat: cele mai multe dintre lucrările (care își propun interpretarea culturii folclorice) publicate în perioada postcomunistă rămân ancorate în obiectivele de cercetare și metodele pe care eu le consideram depășite în anii ’80, când debutam cu studiile de mitologie.

Data apariției: 2012
Editura: Nemira
Titlu original: -
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
studii interdisciplinare, mitologie românească, antropologie
  • Mihai Coman - Autor
    Mihai Coman (mcoman@fjsc.ro) s‑a nascut la Fagaras in 1953; este absolvent al Facultatii de Litere (1976) si doctor in filologie (1985). Primul decan al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, primul coordonator de doctorat in stiintele comunicarii, creator al seriei „Collegium. Media” si al colectiei „Media. Studii si eseuri” ale Editurii Polirom (aproape 40 de volume publicate din 1997). Este considerat fondator al...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor