TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Strategii de suport pentru o alimentaţie sănătoasă la adolescenţi AS-DDR-SDSPOA-13-N-001
Vezi
galerie

Strategii de suport pentru o alimentaţie sănătoasă la adolescenţi

de Marijn Stok, Denise de Ridder, Emely de Vet, John de Wit

Titlu apărut în colecția Psihologie şi viaţă la ASCR

Id: #231059

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea abordează tematica obiceiurilor alimentare ale adolescenţilor şi efortul acestora de a face faţă tentaţiilor culinare într-un mediu suprasaturat de oferte; sunt ilustrate modalităţile prin care adolescenţii pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sănătos şi modul în care părinţii pot contribui la acest proces.
Un colectiv de cercetători în psihologia sănătăţii de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, a participat, împreună cu cercetători din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Portugalia, la proiectul european comun, „Tentaţia de a mânca moderată de factori individuali şi de mediu şi instrumente de auto-reglare” (TEMPEST). Informaţiile despre tentaţiile alimentare şi modul în care adolescenţii şi le gestionează au la bază date provenite de la 15.000 de adolescenţi (dintre care 1.401 din România).
Cartea oferă părinţilor, consilierilor şi adolescenţilor, într-un limbaj accesibil, informaţii fundamentate ştiinţific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentaţie sănătoasă în rândul tinerilor. Sunt propuse o serie de exerciţii care pot fi realizate de către adolescenţi acasă sau la şcoală, singuri sau împreună cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educaţia pentru sănătate.

extinde
 

Detalii produs

Titlu original: Survival Guide fürs Schlaraffenland. Tipps und Tricks, wie Eltern Kinder und Jugendliche bei einer gesunden Ernährung unterstützen können

ISBN: 978-606-8244-64-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 78

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR