TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Corneliu Baba. Un pictor din Est?

Pavel Şuşară
Colecții/Serii: Albume de artă
La intrebarea din titlul albumului Corneliu Baba, un pictor din Est? răspunde chiar artistul. ,,Temperamentul meu inclinat spre latura...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-567-842-5
EAN-16: 978973567842
Dimensiuni: 20x22 cm
Tip copertă: Hardcover

Corneliu Baba. Un pictor din Est?

MAI MULTE DESPRE CARTE

La intrebarea din titlul albumului Corneliu Baba, un pictor din Est? răspunde chiar artistul. ,,Temperamentul meu inclinat spre latura dramatică a existenței m-a făcut să nu mă văd altunde decat in binecuvantata singurătate a atelierului de acasă, din Estul in care m-am născut. Est incărcat de spectrele atator drame sociale care continuă să umple de secole istoria și pe care pictura mea avea datoria să le «inhaleze». Șansa picturii mele a fost tocmai ghinionul de a trăi in Est...”
Baba poate fi considerat fără nicio rezervă, și nu doar in sensul optimist şi senin al cuvantului, aşa cum expresia sugerează implicit, un ,,pictor al omului”, dar al unui Om deplin, in care coexistă viaţa și moartea, victoria și infrangerea, increderea și deznădejdea, frumuseţea forţei și expresia grotescă a neputinţei.
Fiecare dintre cele trei mari compartimente ale operei sale – portretul, scena de grup și autoportretul – suportă schimbări similare și se supune acelorași transformări radicale de natură morală, formală și plastică. Odată cu trecerea timpului pictorul devine tot mai puțin increzător in materialitatea lumii, in realismul ei tangibil și se apropie de substanțialitatea picturii, de ințelegerea limbajului ca vehicul, ca purtător al unor convenții și al propriei sale realități.

Autor: Pavel Şuşară
Data apariției: 2013
Pagini: 156
Limba: Română
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
artă românească, artă românească contemporană, pictori români, umanitate, moarte, suferință, creație, picturi, atelier

Opinia cititorilor