TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vatican. Toate picturile şi frescele vechilor maeştri

Anja Grebe
Vaticanul este una dintre minunile lumii. Acest bastion istoric și spiritual al creștinismului găzduiește multe muzee și palate, dar și...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Plus peste 300 de sculpturi, hărţi, tapiserii şi alte obiecte de artă
ISBN: 978-606-686-693-4
Dimensiuni: 28x28 cm
Tip copertă: Hardcover

Vatican. Toate picturile şi frescele vechilor maeştri

MAI MULTE DESPRE CARTE

Vaticanul este una dintre minunile lumii. Acest bastion istoric și spiritual al creștinismului găzduiește multe muzee și palate, dar și una dintre cele mai bune colecții de artă ale umanității. Lucrările de interes includ frescele Capelei Sixtine și Pietà a lui Michelangelo; frescele lui Rafael; lucrări de Giotto, Fra Angelico, Tițian și Caravaggio și unele dintre cele mai frumoase statui, manuscrise, lucrări de arhitectură și grădini ale lumii, dar și cele mai prețioase artefacte ale creștinătății.

• Fiecare pictură și frescă expusă la Vatican și aparținând Vechilor Maeștri – pictură europeană de până la 1800 –, plus o selecție de alte peste 300 de lucrări de artă, incluzând pictură modernă, sculptură, tapiserie și alte artefacte. 
• Cartea este organizată în 22 se secțiuni reprezentând muzeele și zonele Vaticanului, inclusiv Pinacoteca, Capela Sixtină, Camerele Rafael, Apartamentele Borgia, Palatele Vaticane și bazilica Sfântul Petru.
• Toate cele 976 de lucrări de artă sunt complet adnotate cu titlul lor și numele artistului care le-a creat, data realizării, data nașterii și a morții artistului, materialul folosit și locul în care sunt păstrate la Vatican.
• Cartea include și lucrări din Egiptul antic, din Mesopotamia, Grecia și Roma, dar și multe alte lucrări de artă religioasă și seculară, cuprinzând și o selecție de artă și artefacte din secolul XX.
• O sută optzeci dintre cele mai cunoscute și semnificative opere de artă sunt prezentate de istoricul de artă Anja Grebe, cu discuții despre atributele-cheie ale capodoperelor.
• Include trei planșe pentru a admira cele mai cunoscute opere de artă de la Vatican, la dimensiuni mai mari.

Având peste 500 de pagini, prezentul volum înfățișează exhaustiv una dintre cele mai rafinate și mai importante colecții de artă ale lumii. 

Autor: Anja Grebe
Data apariției: septembrie 2014
Editura: Litera
Pagini: 529
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
artă, colecție, artist, pictură, frescă, sculptură, statuie, arhitectură, hartă, tapiserie, obiect de artă, artefact, bazilica Sfântul Petru, Capela Sixtină, Pieta, Michelangelo, Rafael, Giotto, Fra Angelico, Titian, Caravaggio, Borgia, muzeu, bazilică

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus