TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Onoarea Națiunilor I. Ordine și decorații din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României CD-COK-ONIOID-11-N-001
Onoarea Națiunilor I. Ordine și decorații din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României
Vezi
galerie

Onoarea Națiunilor I. Ordine și decorații din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României

de Katiuşa Pârvan, Cătălina Opaschi, Tudor Marin

Id: #230668

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul prezintă ordine şi decoraţii din 50 de state, precum şi ale unor entităţi de sine stătătoare – Patriarhia Ortodoxă de Ierusalim şi Ordinul Suveran de Malta (expuse în ordine alfabetică, iar în cadrul fiecărei ţări, ele sunt descrise în ordine cronologică).

Lucrarea se adresează în egală măsură specialiştilor, colecţionarilor sau persoanelor dornice să cunoască parcursul acestor simboluri, dintre care unele au o istorie multiseculară – Ordinul Suveran de Malta, Ordinul Sfântului Mormânt, Ordinul Annunziata, Ordinul Sfântul Mauriciu şi Lazăr, Ordinul Jartierei. Pentru o cât mai completă informaţie s-au prezentat pe scurt istoricul ordinului, fondatorul, principalele etape ale evoluţiei, modificările survenite în statute, iar acolo unde a fost posibil, au fost înfăţişate şi descrise toate gradele ordinului. La fiecare piesă prezentată este menţionat posesorul – acolo unde există date sigure. În introducere s-a încercat o minimă prezentare a mărcilor de onoare de-a lungul timpului, de la apariţia Ordinelor cavalereşti şi a Ordinelor de merit, până astăzi, precum şi câteva caracteristici ale domeniului faleristicii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Katiuşa Pârvan, Cătălina Opaschi, Tudor Marin

Data apariției: 2011

ISBN: 978-606-537-069-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 266

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x29,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun