TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Revelaţii despre creier.

Jill Bolte Taylor
Colecții/Serii: Biblioterapia
În dimineaţa zilei de 10 decembrie 1996, Jill Bolte Taylor, specialistă în neuroanatomie, suferă un accident vascular cerebral, cauzat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-588-245-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Revelaţii despre creier.

MAI MULTE DESPRE CARTE

În dimineaţa zilei de 10 decembrie 1996, Jill Bolte Taylor, specialistă în neuroanatomie, suferă un accident vascular cerebral, cauzat de o hemoragie severă, localizată în emisfera stângă. Făcând apel la cunoştiinţele ei despre creier, Jill sesizează cum, în numai patru ore, îşi pierde progresiv conştiinţa, până în punctul în care devine de-a dreptul incapabilă să scrie, să vorbească, să citească sau să-şi mai amintească ceva din viaţa ei de dinainte. Înainte ca emisfera stângă, lezată, a creierului — cea raţională, lucidă, care controlează orientarea spaţio-temporală — să devină nefuncţională, Taylor se trezeşte între două realităţi distincte şi, totodată, opuse: o stare de euforie indusă de emisfera dreaptă, preponderent kinestezică şi intuitivă, şi o stare total diferită, indusă de emisfera stângă, care controlează gândirea logică şi prin intermediul căreia autoarea îşi dă seama că suferă un accident vascular cerebral şi se mobilizează pentru a cere ajutor.

În cartea Revelaţii despre creier, Jill Bolte expune o viziune personală şi absolut unică asupra creierului uman şi asupra capacităţii acestuia de a se recupera după boală, cât şi o serie de revelaţii pe care le-a avut după incursiunea făcută în abisul minţii. Această carte, presărată cu explicaţii ştiinţifice, este un veritabil ghid de recuperare pentru cei care au suferit o leziune cerebrală, dar şi o mărturie, deopotrivă tulburătoare şi emoţionantă, care ne demonstrează că liniştea interioară este accesibilă oricui, oricând.

Datorită experienţei fără precedent relatată de autoare, cartea de faţă a devenit subiectul unui film, care este actualmente în producţie, în regia reputatului Ron Howard.

Jill Bolte Taylor este specialistă în neuroanatomie şi profesoară la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Indiana din Indianapolis. Deţine, în cadrul Centrului resurselor de ţesut nervos de la Harvard, titlul de purtător de cuvânt al persoanelor cu boli mintale, precum şi funcţia de consultant în neuroanatomie, la Institutul de Radioterapie Proton din Vestul Mijlociu. Din 1993, este membră a Alianţei Naţionale pentru Managementul Bolilor Mintale.

În anul 2008, autoarea a fost inclusă în clasamentul celor mai influenţi 100 de oameni din lume, întocmit de revista Time. De asemenea, a fost invitată la conferinţele TED, pentru a vorbi despre experienţa unică pe care a avut-o după ce a făcut un accident vascular cerebral. În prezent, locuieşte în Bloomington Indiana.

Autor: Jill Bolte Taylor
Traducător: Bianca Nicoleta Mateescu
Data apariției: 2011
Editura: Curtea Veche
Titlu original: My Stroke of Insight: A Brain Scientist's Personal Journey
Pagini: 200
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
experienta, trauma, afectiune, creier, gandire, viziune, boala, stiinta, medicina, neuroanatomie, dezvoltare
  • Jill Bolte Taylor - Autor
    Jill Bolte Taylor este specialistă în neuroanatomie şi profesoară la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Indiana din Indianapolis. Deţine, în cadrul Centrului resurselor de ţesut nervos de la Harvard, titlul de purtător de cuvânt al persoanelor cu boli mintale, precum şi funcţia de consultant în neuroanatomie, la Institutul de Radioterapie Proton din Vestul Mijlociu. Din 1993, este membră a Alianţei Naţionale...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor