TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Manageri şi mentori CV-CRB-MIMCPE-08-N-001
Vezi
galerie

Manageri şi mentori

de Chip R. Bell

Titlu apărut în colecția Profit la Curtea Veche

Id: #209063

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Crearea parteneriatelor educaţionale
 

Descriere produs

În această ediţie revăzută şi adăugită a acestui bestseller clasic, Chip R. Bell le arată managerilor cum să-şi ajute asociaţii să se dezvolte şi să se adapteze la mediul managerial agitat din epoca noastră. Chip R. Bell îşi învaţă cititorii să apeleze la instruire prin intermediul metodei sale pline de pasiune şi înţelepciune; nu întâmplător, formula mnemonică care o defineşte a fost tradusă ca ARDE:

  • Abandonarea (mentorului în faţa procesului instruirii, în loc de a apela la controlul acestui proces),
  • Recunoaşterea (valorii celui care va fi instruit şi realizarea fundamentului pe care se va clădi acest parteneriat),
  • Dăruirea (celor mai de preţ cadouri pe care le poate oferi un mentor: sfatul, feedbackul, concentrarea, echilibrul, povestirile care lămuresc şi conexiunile care pasionează) şi
  • Extinderea relaţiei până la eliberarea învăţăcelului de sub aripa ocrotitoare nu a educatorului, ci a partenerului său.

 

În explicarea acestei metode simple şi uşor de urmărit, Chip R. Bell ne oferă numeroase exemplificări de valoare raţională şi emoţională uşor de integrat în chiar metoda sa.


Această abordare nouă susţine filozofia autorului, de parte-neriat realizat în scopul instruirii, şi în acelaşi timp reprezintă cea mai elocventă dovadă a viabilităţii acestei metode.


Autor sau coautor al unui număr de paisprezece cărţi, dintre care amintim Iubirea consumatorului: atragerea şi menţinerea pe viaţă a clienţilor, Clienţii ne sunt parteneri, Sistemul de administrare al economiilor şi BeepBeep!: Concurenţa în epoca vitezei, Chip R. Bell realizează această ediţie revăzută şi adăugită a bestsellerului său Manageri şi mentori folosindu-se de feedbackul primit de la cititori şi de la auditorii conferinţelor sale.


În mediul de afaceri, companiile au funcţionat întotdeauna într-o arenă competiţională.

De aceea, fiecare organizaţie se străduieşte să atragă şi să păstreze angajaţi pricepuţi, iar instruirea poate fi un instrument puternic pentru atragerea talentelor. Reuşita acestui demers depinde de priceperea liderului de a-şi instrui succesorul, de a transmite cunoştinţe, de capacitatea lui de a fi mai adaptabil, mai inovator, mai agil, pentru a crea cadrul propice funcţionării unei „organizaţii care învaţă“.


Atunci când conducătorul renunţă la atitudinea dominatoare, autoritară, stabilind un parteneriat cu angajatul, relaţia şef-subaltern se transformã într-o relaţie mentor-protejat, mult mai eficientă şi profitabilă.


Construită pe modelul unei formule mnemonice – ARDE: Abandonare, Recunoaştere, Dăruire, Extensie – ea oferă managerilor un instrument de lucru util, pragmatic, în vederea dobândirii unui succes organizatoric susţinut de o instruire permanentă.



Alte titluri pentru CristinaGuţă (traducator):
Secretele minții de milionar (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Chip R. Bell

Traducător: Cristina Guţă

Data apariției: 2008

Titlu original: Managers and Mentors: Building Partnerships for Learning

ISBN: 978-973-669-501-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: încredere, succes

Chip R. Bell
Chip R. Bell
Autor

După cum declară chiar el, esenţa muncii lui Chip R. Bell de o viaţă a fost inve...

vezi autor