TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sânge rău.Secrete și minciuni într-un startup din Silicon Valley PU-JOC-SRIMNS-19-N-001
Sânge rău.Secrete și minciuni într-un startup din Silicon Valley
Vezi
galerie

Sânge rău.Secrete și minciuni într-un startup din Silicon Valley

de JOHN CARREYROU

Id: #306671

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 2014, fondatoarea şi preşedinta consiliului de administraţie al Theranos, Elizabeth Holmes, era socotită de multă lume replica feminină a lui Steve Jobs; o fostă studentă la Stanford, al cărei „unicorn” promitea să revoluţioneze industria medicală cu un aparat care urma să facă analizele de sânge mult mai rapide şi mai simple.

Cu susţinerea unor investitori ca Larry Ellison şi Tim Draper, Theranos a vândut, într-o rundă de strângere de fonduri, acţiuni care au dus valoarea companiei la peste 9 miliarde de dolari, astfel averea lui Holmes fiind estimată la 4,7 miliarde de dolari. Exista o singură problemă: tehnologia nu funcţiona.

O descriere fascinantă a celei mai mari escrocherii de la Enron încoace, o poveste despre ambiţie şi orgoliu în mijlocul promisiunilor îndrăzneţe din Silicon Valley.

extinde
 

Detalii produs

Autor: JOHN CARREYROU

Traducător: Paul Slayer Grigoriu

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: Bad Blood

ISBN: 978-606-722-378-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

”Descrierea completă a prăbuşirii Theranos, cu detalii despre „gaşca” pestriţă a directorilor, despre publicitatea agresivă şi despre maşinaţiuni… Foarte interesantă pentru cei pasionaţi de politică externă. Sânge rău este un tur de forţă jurnalistic, care se citeşte ca un roman de suspans, spunând multe şi despre relaţia îngăduitoare între Washington şi Silicon Valley. Cei mai mulţi dintre „puternicii zilei” de la Washington nu ştiu mai nimic despre ştiinţă, dar privesc tot mai adesea Silicon Valley ca pe un deus ex machina pentru cele mai complicate probleme ale lumii. Sânge rău este un avertisment bun, care ne arată unde poate duce acest tip de gândire.”

Robbie Gramer, Foreign Policy

”Povestea este chiar mai nebunească decât mă aşteptam şi nu am putut să las cartea din mână. Este o poveste care are de toate: escrocherii complexe, intrigi corporatiste, articole de primă pagină, legături de familie distruse şi dispariţia unei companii evaluate cândva la aproape 10 miliarde de dolari. ”

Bill Gates

”O poveste extraordinară și pe alocuri incredibilă despre escrocherii scandaloase, supraveghere şi intimidare juridică la cel mai înalt nivel al puterii corporaţiilor din America… Poate că povestea Theranos este cazul cel mai important de înşelăciune la nivel de corporaţie de la Enron încoace, dar ne arată şi cum mai mulţi oameni puternici au fost păcăliţi de o mincinoasă extrem de neruşinată.”

Yashar Ali, New York Magazine