TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Adevăr. Cum ne conturează numeroasele fațete ale fiecărei povești realitatea PU-HEM-ACNCNF-21-N-001
Adevăr. Cum ne conturează numeroasele fațete ale fiecărei povești realitatea
Vezi
galerie

Adevăr. Cum ne conturează numeroasele fațete ale fiecărei povești realitatea

de Hector Macdonald

Id: #373817

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru fanii Nudge și Arta de a gândi limpede, o incursiune fascinantă în numeroasele moduri în care „adevărurile concurente” ne modelează opiniile, comportamentele și convingerile. Ne place să credem că există o distincţie clară între adevărat și fals. Realitatea este mult mai neclară.

Hector Macdonald și-a petrecut o mare parte din carieră explorând modurile în care două afirmaţii complet adevărate despre același lucru pot face impresii complet diferite asupra oamenilor care le ascultă. De exemplu, internetul poate fi descris ca un instrument de diseminare a cunoașterii sau ca un sistem care răspândește informaţii false și ură. Ambele afirmaţii sunt adevărate, dar vor crea imagini radical diferite pentru un novice în spaţiul virtual.

Autorul explică cum aceste așa-numite „adevăruri concurente” sunt folosite atât constructiv, cât și amăgitor de afaceri, media, politicieni, publicitari și chiar de oamenii obișnuiţi care poartă conversaţii obișnuite. Arată că înţelegerea adevărurilor concurente ne face mai buni în navigarea prin lume și mai influenţi în cadrul ei.

Combinând arta povestirii cu sfaturi practice și o puzderie de studii de caz fascinante, amuzante și pătrunzătoare, Adevăr este o lectură captivantă și care te pune pe gânduri, despre cât de profund sunt influenţate mentalităţile și acţiunile noastre de adevărurile pe care cei din jurul nostru aleg să le spună.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hector Macdonald

Traducător: Mihaela Sofonea

Data apariției: mai 2021

Titlu original: TRUTH: How the Many Sides to Every Story Shape Our Reality

ISBN: 978-606-722-431-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

Un încântător ABC al gândirii critice, Adevăr te va ajuta să te aperi de știrile false, de la  boţii de pe Twitter la gurile sparte de la televiziunea prin cablu. Citește cartea cu atenţie, apoi vei avea asupra ta cea mai importantă armă ascunsă dintre toate: o minte informată.

Peter Robinson, fost scriitor de discursuri la Casa Albă și autorul cărţii How Ronald Reagan Changed My Life

ntr-o perioadă în care adevărul este luat cu asalt, Hector Macdonald este aici pentru a-l apăra. Oferă îndrumări limpezi și convingătoare pentru a deveni un consumator și un producător de informaţie mai riguros. 

Adam Grant, autorul cărţii Regândește. Forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști