TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Gândirea laterală CV-EDB-GNDIRL-19-N-001
Vezi
galerie

Gândirea laterală

de Edward de Bono

Titlu apărut în colecția Seria Edward De Bono la Curtea Veche

Id: #258715

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a IV-a
 

Descriere produs

Edward de Bono este o personalitate de referință în domeniul gândirii creative și inventatorul conceptului de „gândire laterală“ și al tehnicii celor „Șase pălării gânditoare“. Recunoscut pe plan internațional, învățămintele sale sunt apreciate de guverne, școli și companii de marcă.

 

Metodele de gândire ale lui De Bono oferă instrumente practice, creative pentru a permite fiecăruia — nu doar celor cu înclinații „artistice“ — să fie creativ în mod deliberat. Gândirea creativă poate fi văzută astfel ca o abilitate obișnuită și intenționată, și nu ca un talent misterios. Din punct de vedere cultural, nu a fost dezvoltată gândirea pentru crearea de valori în societate și este timpul să fie tratată mult mai serios. Ca parte a acestei inițiative, Edward de Bono a predat cursuri de gândire în școli, iar metodele sale sunt folosite în mii de instituții de învățământ din întreaga lume.

 

Edward de Bono este doctor în medicină (Malta), doctor în filozofie (Oxford şi Cambridge) și doctor în design (Institutul Regal pentru Tehnologie din Melbourne, Australia) şi a urmat un program de master în arte și ştiințe socio­umane (Oxford). A deţinut funcții academice la Universitatea din Londra, la Oxford (unde a studiat ca bursier Rhodes), Cambridge și Harvard. A scris peste 80 de cărți traduse în peste 40 de limbi, în domeniul creativității și al gândirii.

 

Tehnicile propuse aici sunt o alternativă la gândirea logică, „verticală“, cu care am fost obișnuiți încă de pe băncile școlii. Ele nu au pretenția să se substituie acestei gândiri, ci doar o completează, fiindcă, de multe ori, doar să gândești „corect“ nu e suficient – nu trebuie să ne mulțumim cu niște rezultate doar fiindcă sunt bune. Cum spune autorul, într-o frază care a rămas celebră: „Nu putem săpa o altă groapă adâncind, pur și simplu, aceeași groapă.“

extinde
 

Detalii produs

Autor: Edward de Bono

Traducător: Sabina Dorneanu

Data apariției: ianuarie 2019

Titlu original: Lateral Thinking

ISBN: 978-606-4401-66-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: creativitate

 

Opinii editoriale

Dacă încă n-ai auzit de Gândirea laterală a lui De Bono, probabil că ai fost ocupat să gândești convențional.

Forbes Magazine

Am toată admirația pentru opera lui De Bono. Într-o economie bazată pe informație, ne călăuzim după produsul minților noastre.

John Sculley, fost CEO, Apple

Dacă mai mulți bancheri și traderi ar fi citit Gândirea laterală și ar fi aplicat ideile lui Edward de Bono la propriile definiții ale riscului, recompensei și așteptărilor umane, cred că în acest moment am fi fost cu toții într-o situație mult mai bună.”

Richard Branson
Edward de Bono
Edward de Bono
Autor

Edward de Bono este inventatorul sintagmei „gândire laterală“ (intrată demult în...

vezi autor