TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investiții de succes care a trecut testul timpului 9786069137338
Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investiții de succes care a trecut testul timpului
Vezi
galerie

Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investiții de succes care a trecut testul timpului

de Burton G. Malkiel

Titlu apărut în colecția Business la Act și Politon

Id: #375671

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Haihui pe Wall Street: Cel mai bun ghid de investiții pe care îl poți cumpăra / A Random Walk Down Wall Street: The Best Investment Guide That Money Can Buy de Burton G. Malkiel este un mega-bestseller pe teme financiare care, la 50 de ani de la prima ediție (apărută în 1973), își păstrează încă actualitatea. Astfel, economistul și scriitorul Burton G. Malkiel susține că și astăzi este perfect valabil ceea ce afirma în urmă cu aproape 50 de ani, și anume, că, achiziția și deținerea de acțiuni pe o piață de acțiuni este mai profitabilă decât fondurile administrate de profesioniști, ale căror taxe ridicate și costuri mari de tranzacționare diminuează substanțial profitul investițiilor. Te invit așadar la un tur ghidat al complexei lumi financiare, pe parcursul căruia vei primi sfaturi practice despre oportunități și strategii de investiții, despre asigurări și impozite pe venit, vei afla chiar cum să procedezi cu aurul și diamantele, dar mai ales cu acțiunile obișnuite, pentru că acestea sunt investiții care îți pot aduce profituri generoase pe termen lung. Cartea îți va dezvălui așadar cum să te îmbogățești încet, dar sigur.


În această ediție aniversară a cărții, apărută la 50 de ani de la prima ediție, autorul revine cu calculele actualizate care explică tiparele istorice ale randamentelor titlurilor de valoare, actualizează de asemenea calculele privind randamentele acțiunilor pe termen lung și ne pune la dispoziție estimările recente pentru randamentele anuale.

 

Însă nu își schimbă opinia în ceea ce privește sfatul pe care îl oferea investitorilor în prima ediție a cărții, și anume că, investitorii ar fi mult mai avantajați dacă ar cumpăra și ar păstra un fond de tip index cu o bază largă decât să încerce să cumpere și să vândă acțiuni individuale sau fonduri mutuale gestionate activ. De asemenea, Malkiel susține cu convingere în continuare teoria conform căreia, piața reglează prețurile acțiunilor atât de eficient încât, un cimpanzeu legat la ochi care aruncă cu săgeți pe listările bursiere, poate selecta un portofoliu care să fie la fel de profitabil precum cele administrate de experți. Asta pentru că, un portofoliu alcătuit din toate acțiunile dintr-un indice larg al pieței bursiere are șanse mari să depășească rezultatele fondurilor de acțiuni gestionate de profesioniști, ale căror onorarii anuale ridicate și costuri substanțiale de tranzacționare reduc simțitor profitul investiției.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Burton G. Malkiel

Traducător: Bogdan Ghiurco

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: A Random Walk Down Wall Street

ISBN: 9786069137338

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 576

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon

 Burton G. Malkiel
Burton G. Malkiel
Autor

Burton G. Malkiel (n. 1932) iubește în egală măsură afacerile și economia. A abs...

vezi autor