TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Gândire rapidă, gândire lentă PU-DAK-GNDRGL-12-N-001
Vezi
galerie

Gândire rapidă, gândire lentă

de Daniel Kahneman

Id: #229083

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Daniel Kahneman ne poartă într-o călătorie inovatoare prin ascunzişurile minţii şi ne explică cele două sisteme care conduc modul nostru de a gândi. Sistemul 1 este rapid, intuitiv şi emoţional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ şi mai logic. Kahneman prezintă capacităţile extraordinare – şi, deopotrivă, erorile şi biasurile – gândirii rapide şi dezvăluie influenţa omniprezentă a impresiilor intuitive asupra gândurilor şi comportamentelor noastre. Impactul aversiunii faţă de pierdere şi al excesivei încrederi de sine asupra strategiilor corporatiste, dificultăţile previziunii a ceea ce ne va face fericiţi în viitor, efectul profund al biasurilor cognitive asupra mai tuturor activităţilor noastre, de la jocul la bursa de valori până la planificarea vacanţei următoare – fiecare dintre acestea se pot înţelege numai cunoscând modul în care cele două sisteme ne modelează judecăţile evaluative şi deciziile noastre.

 

Cartea ne oferă explicaţii practice şi lămuritoare ale modului în care se iau deciziile atât în afaceri, cât şi în viața de zi cu zi – arătându-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stângăciile mintale care adeseori ne vâră în bucluc. Gândire rapidă, gândire lentă vă va schimba modul în care gândiţi despre gândire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniel Kahneman

Traducător: Dan Crăciun

Data apariției: octombrie 2012

Titlu original: Thinking, Fast and Slow

ISBN: 978-606-8360-15-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 752

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: curiozitate, emoții, încredere

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

Daniel Kahneman se numără printre cei mai influenţi psihologi din istorie şi cu siguranţă este cel mai important psiholog în viaţă. Are darul de a scoate la iveală trăsături remarcabile ale minţii omeneşti, multe dintre ele devenind între timp texte clasice de manual şi părţi ale ştiinţei convenţionale. Opera lui a remodelat psihologia socială, ştiinţa cognitivă, studiul raţiunii şi al fericirii şi economia comportamentală, domeniu la a cărui lansare a contribuit împreună cu colaboratorul său Amos Tversky. Apariţia acestei lucrări este un eveniment major.

Steven Pinker, profesor de psihologie la Universitatea Harvard şi autor al cărţii „Cum funcţionează mintea”

Aceasta este o carte de referinţă în gândirea socială, de acelaşi calibru cu Avuţia naţiunilor de Adam Smith şi Interpretarea viselor de Sigmund Freud.

Nassim Nicholas Taleb, autor al cărţii „Lebăda neagră”

Kahneman ne oferă o perspectivă complexă asupra posibilelor sinergii între dualismul mental individual (mecanismele de luare a deciziilor) și aplicabilitatea acestora în perfecționarea organizării sociale și a actului de guvernare.

Laurențiu Pachiu, Managing Partner Pachiu&Associates