TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noise un defect al judecății umane
Noise un defect al judecății umane
Vezi
galerie

Noise un defect al judecății umane

de Daniel Kahneman, Olivier Sibony, Cass R. Sunstein

Id: #374990

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Imaginați-vă că doi doctori din același oraș pun diagnostice diferite unor pacienți identici – sau că doi judecători din același tribunal dau sentințe diferite unor oameni care au comis infracțiuni asemănătoare. Acum imaginați-vă că același doctor și același judecător iau decizii diferite care depind de factori cum ar fi: dacă este dimineață sau după-amiază, ori luni mai degrabă decât miercuri sau dacă nu au luat încă prânzul. Acestea sunt exemple care ilustrează efectul de noise: variabilitatea unor judecăți care ar trebui să fie identice.

 

În Noise, Daniel Kahneman, Olivier Sibony și Cass R. Sunstein arată cum efectul de noise produce erori în multe domenii, printre care medicina, dreptul, sănătatea publică, prognozele economice, criminalistica, protecția copilului, strategia creativă, evaluarea performanței și angajarea forței de muncă. Și, cu toate că efectul de noise poate fi găsit oriunde oamenii emit judecăți și iau decizii, indivizii și organizațiile deopotrivă ignoră impactul său, cu costuri grele.

Plină de idei inedite și bizuindu-se pe același tip de analiză penetrantă și pe ample studii de caz care au făcut din Thinking, Fast and Slow și Nudge bestseller-uri internaționale, Noise explică de ce și cum oamenii sunt atât de susceptibili să sufere de efectul de noise și diverse biasuri în luarea deciziilor. Cu toții emitem judecăți eronate mai frecvent decât credem. Cu câteva remedii simple, această carte inovatoare explorează ce putem face ca să emitem unele mai bune.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniel Kahneman, Olivier Sibony, Cass R. Sunstein

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9786069801413

Copertă: Paperback

Număr pagini: 488

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

Cass R. Sunstein
Cass R. Sunstein
Autor

Cass R. Sunstein este profesor Robert Walmsley la Facultatea de Drept a Universi...

vezi autor