TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noile confesiuni ale unui asasin economic (Carte pentru toți) LI-JOP-NCAUAE-21-N-001
Noile confesiuni ale unui asasin economic (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Noile confesiuni ale unui asasin economic (Carte pentru toți)

de John Perkins

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #373471

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Asasinii economici, scrie John Perkins, sunt profesionişti extrem de bine plătiţi, care escrochează ţări din întreaga lume pentru sume ajungând la trilioane de dolari. Ei direcţionează bani de la Banca Mondială, de la Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), precum şi de la alte organizaţii străine de „ajutorare“ către seifurile corporaţiilor-gigant şi către buzunarele acelor câtorva familii de bogătaşi care controlează resursele naturale ale planetei.

John Perkins este persoana cea mai potrivită să vorbească despre aceste lucruri: chiar el a fost un asasin economic. Meseria lui era aceea de a convinge ţările importante pentru SUA din punct de vedere strategic să accepte împrumuturi imense pentru dezvoltarea infrastructurii şi să se asigure că proiectele profitabile aveau să fie oferite corporaţiilor americane. Împovărate de datorii uriaşe, aceste ţări ajungeau sub controlul guvernului SUA şi al Băncii Mondiale, care acţionau ca nişte cămătari – dictând termenii de returnare a banilor şi forţând guvernele ţărilor respective să li se supună.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Perkins

Data apariției: mai 2021

ISBN: 9786063357978

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 656

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

O bombă! Una dintre acele rare situații în care cineva adânc implicat în structurile guvernamentale, corporatiste, dezvăluie în termeni neechivoci aranjamentele ascunse ale acestora. O extraordinară privire din interior ăi un curaj moral unic.

John E. Mack, profesor la Harvard, laureat al Premiului Pulitzer