TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Aventurile lui Tom Sawyer

Mark Twain
Aventurile lui Tom Sawyer (în engleză The Adventures Of Tom Sawyer) este un roman scris de Mark Twain și apărut...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1973-30-2
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Aventurile lui Tom Sawyer

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aventurile lui Tom Sawyer (în engleză The Adventures Of Tom Sawyer) este un roman scris de Mark Twain și apărut în anul 1876. Este o lucrare considerată ca literatură pentru copii, dar este citit cu plăcere și de unii adulți. Din cauza jargonului folosit de autor, romanul după publicație inițial a fost pus în America pe lista cărților interzise.

Copilul orfan Thomas Sawyer este crescut împreună cu fratele său vitreg, Sid, și verișoara Mary de mătușa Polly în satul american „St Petersburg” de pe malul fluviului Mississippi, denumire fictivă a orașului natal al autorului - HannibalMissouri. În roman apar și Huckleberry Finn, un prieten de-al lui Tom, sclavul negru, Jim, precum și Joe Indianul, un răufăcător căutat de autorități. Sid e un copil "model", îl pârăște cu fiecare ocazie pe fratele său neastâmpărat Tom. Acesta chiulește de la școală, ducându-se la scăldat, se bate cu alți copii și se împrietenește cu Huckleberry Finn, un vagabond al cărui tată este un bețiv.

Tom, în peripețiile sale, este în căutare de comori. Cu această ocazie este martorul unei crime comise în cimitir, crimă comisă de Joe Indianul. În cele din urmă, după multe peripeţii primejdioase, Tom îl găseşte pe Joe Indianul într-o peșteră. Cu ajutorul lui, răufăcătorul este prins de autorități, iar Tom este sărbătorit ca erou.

Autorul prezintă cu simpatie, înțelegere și umor aventurile personjului său principal, povestire care îl face pe cititor să-și reamintească de zilele fericite și fără griji ale copilăriei sale.

Autor: Mark Twain
Traducător: Andreea Şeler
Data apariției: martie 2011
Editura: Gramar, Mondoro
Titlu original: The Adventures of Tom Sawyer
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Mark Twain, Huckleberry Finn, Joe Indianul, Tom, aventuri, literatură pentru copii, literatură universală, literatură clasică, băiat năzdrăvan, Muff Potter, băiat al străzii
  • Mark Twain Mark Twain - Autor
    Mark Twain (pseudonimul lui Samuel Taylor Clemens) s-a născut pe 30 noiembrie 1835 în Florida, Missouri. După moartea tatălui său, survenită în 1847, a lucrat ca ucenic al unui tipograf și a scris la ziarul fratelui său. Mai târziu, a obţinut...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus