TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bufniţa care se temea de întuneric 978-606-758-630-5
Bufniţa care se temea de întuneric
Vezi
galerie

Bufniţa care se temea de întuneric

de Jill Tomlinson

Titlu apărut în colecția Nemi la Nemira

Id: #244436

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O carte emoționantă și educativă, cu numeroase întâmplări hazlii din lumea animalelor

 

Buf, un pui de bufniţă de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniţă, mai puţin într-o privinţă: îi este tare frică de întuneric. „Întunericul e urât”, spune el, şi refuză să meargă la vânătoare cu părinţii săi. După ce l-a ascultat răbdătoare, mama-bufniţă îl sfătuieşte să iasă din cuib şi să afle mai întâi ce înseamnă întunericul şi dacă este cu adevărat urât.

 

Buf se prăvăleşte din copac (deocamdată mai are de lucrat la partea cu zborul şi aterizările) şi începe să întrebe pe toată lumea „Cum este întunericul?”. Se întâlneşte cu un băiat ce aştepta nerăbdător căderea întunericului ca să înceapă un foc de artificii, o doamnă în vârstă, un cercetaş plecat în tabără, o fetiţă care-i povesteşte despre Moş Crăciun şi cum vine el noaptea să aducă cadouri, un bărbat cu un telescop ce-i arată cât de frumos e cerul nopţii şi o pisică (neagră, evident!) care-l ia ca tovarăş în plimbările sale nocturne.

 

Buf descoperă astfel că întunericul poate fi în multe alte feluri şi că trebuie mai întâi să cunoşti un lucru şi abia apoi să hotăraşti dacă e urât sau nu.


Pline de umor şi învăţăminte cărţile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în lumea întreagă de decenii întregi, de copii care vor să se cuibărească într-o poveste bună.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jill Tomlinson

Traducător: Viorel Staicu

Data apariției: mai 2022

Titlu original: The Owl Who Was Afraid Of The Dark

ISBN: 978-606-758-630-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 104

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: prietenie, copilărie, emoții, umor

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,    Poveştile cu animale pot avea o influenţă cât se poate de benefică asupra copiilor. Fabulele, fie ele de mai mici sau de mai mari dimensiuni, reuşesc de multe ori să predea copiilor lecţii pe care......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Buf este un pui de bufniță de hambar puțin atipic: se teme de întuneric. De aceea el nu iese din scorbură decât ziua. Suficient însă pentru a afla multe lucruri interesante despre întuneric, astf......“

citește mai mult
Jill Tomlinson
Jill Tomlinson
Autor

Jill Tomlinson (1931-1976) a fost o îndrăgită autoare de cărți pentru copii, cel...

vezi autor