TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Basme de pe Tigru şi Eufrat

Radu Răileanu
Colecții/Serii: Hors Collection
Volumul Basme de pe Tigru si Eufrat ne introduce în lumea magică a djinnilor, ifriților și a dev-ilor. Locuri îndepărtate și...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1444-8
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul Basme de pe Tigru si Eufrat ne introduce în lumea magică a djinnilor, ifriților și a dev-ilor. Locuri îndepărtate și obiceiuri specifice zonei, oameni buni, dar și haini la inimă, cu aventuri pe măsură, asemănătoare celor din basmele spațiului românesc ce ne-au încîntat copilăria. Facem cunoștință cu Hasan prostanacul peste care dă norocul, cu dev-ul Of care poate îndeplini orice dorință, cu voinicul Chosroe care a ținut piept celor șapte uriași, cu batrîna vînzătoare de ouă cu suflet de aur, cu peștele care rîde... De ce? Răspunsul îl veți afla citind cartea.

Ediţie îngrijită de: George Grigore
Ilustrator: Radu Răileanu
Traducător: George Grigore
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură pentru copii, basme, lume arabă, legende, poveşti, djini, ifriti, uriaşi

Opinii Editoriale

nr. 1527, Orizont - Claudiu. T. Arieşan
„Îmi reamintesc ce impact formidabil în formarea imaginației noastre creative și în lărgirea orizonturilor culturale au avut colecțiile interminabile de Povești nemuritoare sau basmele orientale din Mythosul anilor ’70 si ’80. Să speram că și copiii de azi vor avea șansa unui similar maraton inspirațional care a pornit deja foarte bine cu antologii de povești bengaleze, rusești și, iată, mesopotamiene. O mențiune aparte merită condițiile de lux alocate apariției, dar și potrivitele ilustrații de carte semnate de artistul Radu Răileanu.”

Opinia cititorilor