TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cântecul Cidului povestit pentru copii

Rosa Navarro Durán
Este esenţial să le oferim copiilor noştri posibilitatea de a descoperi şi de a cunoaşte cele mai importante opere ale literaturii universale....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-128-323-4
Dimensiuni: 20,5x25 cm
Tip copertă: Hardcover

Cântecul Cidului povestit pentru copii

MAI MULTE DESPRE CARTE

Este esenţial să le oferim copiilor noştri posibilitatea de a descoperi şi de a cunoaşte cele mai importante opere ale literaturii universale. Una dintre acestea este şi Cântecul Cidului, care ne spune povestea viteazului cavaler medieval Rodrigo Díaz din Vivar, supranumit Cidul, celebru erou al literaturii spaniole, după ce în anul 1081 a fost exilat de regele Alfonso al VI-lea al Castiliei şi Leonului. O extraordinară carte pentru copii!


Cântecul Cidului este un poem epic – adică o poveste în versuri – al cărui manuscris s-a păstrat până în zilele noastre într-un codice datând din secolul al XIV-lea, constând în 74 de file de pergament. Din această creaţie lipsesc prima filă şi două din cuprinsul ei. La sfârşitul manuscrisului, se menţionează faptul că opera a fost copiată în anul 1207 de Per Abbat (Pedro Abad). Nu se cunosc cu certitudine autorul acestui poem şi anul în care a fost compus. Cercetătorii presupun că originile sale se situează la jumătatea sau la sfârşitul secolului al XII-lea şi se ştie că, la începuturile sale, el a fost transmis doar pe cale orala, de către menestreli – poeti care-şi recitau versurile acompaniindu-se cu un instrument muzical.

Autor: Rosa Navarro Durán
Ilustrator: Francesc Rovira
Traducător: Carmen Spânu
Data apariției: 2010
Editura: Corint Junior
Titlu original: El Cid contado a los niños
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
cărți pentru copii, literatură universală, repovestire, cărți ilustrate, cavaleri, lupte eroice

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus